Rețete #mihaigateste

Ciocolată de casă vegană/de post, moale

De când am văzut că la Vegis au lapte praf de cocos m-am întrebat cum aș putea să-l integrez în ciocolata mea de casă. A fost mai ușor decât mi-am imaginat pentru că am găsit repede proporțiile perfecte – bine, și pentru că procesul de testare a presupus să mănânc (și mai multă) ciocolată de casă 😁

Apoi am zis să merg până la capăt și să înlocuiesc și untul din rețetă cu unt de cocos. Așa a ieșit o rețetă de ciocolată de casă moale, care e și de post/vegană.

Gustul și textura sunt foarte apropiate de varianta originală, aș zice 90% – iar restul de 10% e doar aromă bună de cocos 🥥 Dacă vrei doar un hint de cocos, poți să faci ciocolata cu unt normal și să înlocuiești doar laptele praf cu cel de cocos. Daca vrei cocos peste tot 😄 poți să adaugi și zahăr de cocos. Oricum ar fi, mi se pare o alternativă bună pentru aceia dintre noi care am făcut rețeta originală de 20 de ori și tot nu am renunța la ea :)) La mine și la Alexandra de la FashionCreed.com mă gândesc când spun asta.

Ingrediente:

 •     150 g lapte praf de cocos 
 •     150 g zahăr
 •     75 g unt de cocos
 •     65 ml apă
 •     1 lingură de cacao

Instrumente necesare:

 •     sită
 •     castron (unul cu cioc ar fi ideal)
 •     spatulă sau o lingură de lemn
 •     tel
 •     castron în care să pui ciocolata (sau orice alt recipient, eu mai folosesc o tavă mică de ceramică, termorezistentă)

Trec laptele praf printr-o sită iar deasupra cern și cacaoa. Apoi le amestec cu telul (sau cu o furculiță).

Las deoparte și adaug într-o cratiță zahărul şi apa și le pun pe foc mic până se dizolvă zahărul și se formează un sirop.

Durează aproximativ 5 minute de când le pun pe foc, timp în care mai și amestec din când în când. După ce se formează siropul, adaug untul de cocos.

1

Până se topește untul, ung și tava/castronul în care pun ciocolata cu puțin ulei de cocos.

După ce se topește untul și compoziția începe să fiarbă, torn amestecul de lapte praf de cocos cu cacao, în timp ce amestec continuu cu telul până se omogenizează (durează cam 1 minut).

După ce se omogenizează, o mai țin pe foc 1 minut, timp în care amestec în continuare.

3

Apoi o torn în castron și o las până a doua zi când, la fel ca în cazul celeilalte, e mult mai gustoasă.

2

WhatsApp Image 2020-02-08 at 12.18.43

Rețeta este scrisă în cadrul unui parteneriat plătit cu Vegis.ro în cadrul căruia eu aleg rețeta și produsul pe care vreau să-l folosesc – din multitudinea de minunății disponibile la ei pe site. Dacă vrei să comanzi de la ei, poți folosi și codul de reducere mihaigateste12 și primești o reducere de 12% la comandă (reducerea se aplică la produsele care nu sunt deja reduse). 

1 thought on “Ciocolată de casă vegană/de post, moale”

 1. Cât de moale iese? 😅 Siiiiii daca vrei sa tai batoane din ea, oare ar trebui mai mult unt de cocos sau lapte praf de cocos?

  Btw, laptele praf de cocos e asa de absorbant ca făina de cocos?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s