8 prăjituri care merg bine la cafea

Am furat mouse-ul de la Mihai ca să las mai jos o listă cu prăjituri și torturi care merg bine la cafea. El nu crede prea mult în ideea de deserturi de cafea, el crede în deserturi ca rațiuni de a trăi :)) dar, pentru mine, ca om care iubește cafeaua mai mult decât iubește desertul* (*mihai gateste nu este asociat în niciun fel cu această afirmație, nu o aprobă și nu o înțelege 😋), unele felii de ceva dulce contează ceva mai mult decât altele – pentru că merg mai bine la cafeaua de dimineață.

Miruna

Tort cu pere, migdale și fistic

Tortul ăsta îl face de vreo 2-3 ani și e mi-nu-nat. E foarte umed și se simt foarte bine și migdalele, și fisticul din el. E și gata destul de repede, că doar pune ingredientele în robot să se amestece, apoi toarnă totul în tavă și apoi direct la cuptor.

Prăjitură cu caise și zmeură

Și prăjitura asta cu caise și zmeură merge foarte bine la cafea. E ușurică și tot cu blat umed – se simt foarte bine și fructele, e fix ce trebuie. Mie-mi place mai mult rece, din frigider, ca să contrasteze cu cafeaua fierbinte, lui Mihai îi place mai mult caldă.

P.S. Mai are o prăjitură asemănătoare cu asta, cu piersici și zmeură, cea de aici. Și asta e bună la cafea.

Tort cu rubarbă, dulceață și rozmarin

Tortul ăsta e foarte frenchy-french, o singură dată l-a făcut și l-am mâncat în timp ce citeam frumusețea asta de carte despre Provence. Mi se părea că-i direct din Franța venit, se simte foarte bine rozmarinul, are o notă de caramel, bun bun bun. Merită să stea lângă cafea.

Chec cu făină de migdale și cocos

Eu nu sunt mare fan checuri – iar cele clasice, înecăcioase, nu-mi plac mai deloc. Dar ăsta de-aici nu-i deloc clasic că e cu făină de migdale și nucă de cocos și e tot umed. Foarte bun, foarte prăjitură de cafea 👌

Chec cu lămâie și mac

Tot din categoria checuri-prea-bune-ca-să-fie-checuri e ăsta cu lămâie (și cu mac, dar macul e doar decorativ, să fie interiorul simpatic cu picățele). E chec mai clasic, dar e foarte bun, iar glazura de deasupra îl păstrează un pic umed.

Tort cu migdale, mălai și caise

Și tortul ăsta e din aceeași categorie cu deserturile de mai sus -cu destulă personalitate cât să îi simți gustul și după ce iei o gură de cafea. Și e, de asemenea, oh-so-pretty 💛 Iar înăuntru are bucăți de caise confiate.

Ciocolată de casă

Motivul pentru care pun ciocolata de casă așa târziu în listă e că nu prea am mâncat-o la cafea. Dacă o face seara, până dimineața s-a cam dus toată tava :)) Dar în cele 2-3 dăți în care a rezistat câte o linguriță s-a înțeles bine cu cafeaua.

Tartă cu cremă de vanilie și zmeură

Încă un desert clasic din bucătăria lui Mihai – tarta clasică cu vanilie și zmeură. Am lăsat-o la final pentru că nu e prea comod de mâncat la cafea, pierde puncte pentru că trebuie să ții de farfurie în loc să ții de cafea când interacționezi cu ea 😁 dar e cu siguranță o prăjitură de cafea.

Astea-s preferatele mele pentru cafea – am ignorat puțin deserturile cu ciocolată pentru că Mihai e într-o fază în care gătește des cu fructe și cred că asta mi-a influențat și mie gustul, nu prea mai trag la prăjituri cu ciocolată. Dar are destule rețete cu ciocolată pe site care să facă pereche bună cu tine și cu cafeaua. Le găsești aici. Și, dacă cauți deserturi în general, bineînțeles că, dintre toate categoriile, la categoria Desert are cele mai multe rețete testate. Le găsești pe toate acili-șa.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
10 octombrie 2020
Alte rețete:
Idei de cadouri pentru oameni pasionați de gătit
Ce am în bucătărie: electrocasnice, oale, cratițe, tigăi și tăvi
Restaurante din București care ne plac (2021)
Paștele și tarta de anul ăsta
Comentarii
Comenteaza