Cartofi în trei culori

Condimentul anului din bucătăria mea e clar boiaua afumată – iar chorizo e carnea anului, dacă e să decernăm premiile 😋.

Am descoperit-o anul trecut când am făcut prima dată puiul de vară, iar anul ăsta am înlocuit boiaua simplă cu cea afumată în mai toate rețetele în care apare. Aşa că, atunci când cei de la Kamis mi-au propus o colaborare, prima întrebare pe care le-am pus-o a fost dacă îmi dau pe mână boiaua lor afumată (e disponibilă în cam orice magazin, așa că o foloseam de mult). Au fost la fel de entuziasmați de idee, așa că here we go.

CARTOFI IN 3 CULORI

Inspirația pentru rețetă mi-a venit din cartea Simple a lui Ottolenghi. Are o rețetă de cartofi dulci în care adaugă (și) boia afumată. Dar acolo show-ul e furat și de cayenne pepper și sumac și eram curios cum ar ieși cu boiaua evidențiată mai bine. M-am gândit să adaug și cartofi normali, tot ca să văd ce iese şi dacă se înţeleg bine cu cei dulci la aceeaşi temperatură. Şi-am mai pus şi cartofi violet, ca să am o a treia culoare 😁 Așa am ajuns la combinația asta de culori, care se vede mai degrabă la miez decât în crustă, dar se simte bine la gust. Ingredientele sunt pentru 2 persoane.

Ingrediente

  • 600-700 de grame de cartofi dulci, albi, violet;
  • 15 grame de griș
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță cu vârf de boia afumată dulce de la Kamis
  • 1/2 linguriță de chili de la Kamis
  • 1/4 linguriță de sare
  • ulei de măsline

Ustensile necesare

  • bol
  • tavă cuptor

Prima dată încălzesc cuptorul la 220 de grade cu convecție.  Cât timp se încinge cuptorul, curăț cartofii și îi tai în sferturi sau în șase bucăți, depinde de cât de mari sunt. După ce i-am tăiat, îi pun într-un bol.

Separat, într-o cană, cântăresc grișul și îl amestec cu celelalte condimente și sarea; iar rezultatul îl amestec cu cartofii.

După aceea adaug 3 linguri de ulei de măsline și mai amestec o dată.

ezgif.com-video-to-gif.gif

Pun cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat, și îi pun în cuptor pentru 25-30 de minute (la jumătatea timpului, îi amestec să nu se lipească unii de alți și să se coacă uniform).

ezgif.com-video-to-gif (1).gif

Când sunt rumeniți bine, îi scot și îi mâncăm imediat, fie ca fel principal, în combinație cu alte legume, fie ca antreu. Miruna îi mai adaugă într-un veggie wrap pe care și-l pregătește pentru birou, iar ultima dată i-am mâncat la cină, într-o combinație de fish & chips 🙂

Rețeta este scrisă în cadrul unui parteneriat plătit cu Kamis România în cadrul căruia eu aleg rețeta și produsul pe care vreau să-l folosesc 😊.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
24 noiembrie 2019
Alte rețete:
Fasole verde cu roșii
Ingheţată rapidă, de ciocolată, mango sau zmeură
Conopidă la cuptor
Lichiu
Comentarii
Comenteaza