Cartofi țărănești cu bacon și ceapă roșie

Rețeta de mai jos încearcă să reproducă cartofii țărănești cu bacon pe care-i mâncam la restaurantul Smart’s, care era pe str. Alexandru Donici nr. 14, și pe care îi mâncam de fiecare dată când mergeam acolo, acum vreo 12-14 ani. Au ieșit la fel de buni și aproape identici cu cei din amintirea mea– care poate totuși erau așa de buni și pentru că eram mai tânăr 😅

P.S. Cantitățile sunt pentru 2 persoane.

Ingrediente

  • Cartofi fierți (500-600 g)
  • 100 g bucățele bacon
  • 1 ceapă roșie mică
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui (sau untură/grăsime de rață)

Ustensile necesare

  • Cântar
  • Tigaie

Poți folosi cartofi gata fierți (găsești la supermarket) dar trebuie să-i strecori bine de apa cu care vin sau să fierbi tu cartofii și să-i lași deoparte până se răcesc (poți să-i fierbi și cu o zi înainte și să-i păstrezi la frigider). În orice variantă, taie cartofii în bucăți de aproximativ 1.5 cm și lasă-i deoparte.

Pune o tigaie cu strat antiaderent pe arzătorul mediu, la foc mediu, împreună cu uleiul și bucățile de bacon. Prăjește baconul vreo 5 minute până se topește grăsimea de pe el și se rumenește și scoate-l cu o lingură într-un castron. Pune cartofii în tigaie și ține-i acolo vreo 20 de minute până se rumenesc pe toate părțile (amestecă de câteva ori prin ei, ca să se rumenească uniform).

Când cartofii s-au rumenit, adaugă ceapa roșie tăiată rondele și mai ține tigaia pe foc încă 5 minute. Adaugă puțină sare, și, în ultimul minut, adaugă baconul rumenit. Amestecă bine și atacă-i cât sunt calzi.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
9 februarie 2023
Alte rețete:
Fursecuri de Paște
Baklava buns
Aluat foitaj de la 0 – rețeta scrisă
Tăvălită cu cocos
Comentarii
Comenteaza