Pastele cu unt, usturoi și pătrunjel (PUP)

… sau cea mai gătită reţetă din casa noastră- cred că e şi cea mai rapidă.

E o reţetă atât de simplă încât înţeleg pe deplin de ce-am primit atât de multe mesaje în care cei care le-au încercat mi-au spus că au fost foarte surprinşi că rezultatul e atât de gustos.

Sunt doar 3 ingrediente, dar cele 3 ingrediente care nu prea dau greş când se întâlnesc în farfurie (mă gândesc acum cât de buni ies şi creveţii gătiţi cu ele 🙂 untul, usturoiul şi pătrunjelul.

Doar Nigella putea să le îmbine atât de armonios şi să facă tot procesul atât de simplu şi rapid. Reţeta e din cartea Simply Nigella şi e cel mai bun argument al faptul că volumul livrează pe măsura titlului.

Varianta video a rețetei o găsești așa.

Ingrediente

  • 50 g de unt
  • 3 căţei de usturoi medii-mari sau 5 mai mici
  • 1 legătură mare de pătrunjel sau 2 legături mai mici
  • 160-170 g de paste scoici (conchigliette)

Ustensile necesare

  • 2 cratițe
  • 1 strecurătoare

Înainte să începem, foarte important: pastele trebuie să fie neapărat cele de mai sus (e atât de important că voiam să zic şi trebuie şi neapărat 😁). Am testat reţeta şi cu penne, şi cu tagliatelle, rezultatul nu e deloc la fel. Pastele de tip scoici strâng practic sosul fără să îl absoarbă şi produc efectul nemaipomenit care mă face pe mine să repet reţeta cel puţin săptămânal.

PREPARARE:

Se pune 1 litru de apă la fiert  pentru paste- în apă se adaugă 1 lingură de sare.  Când apa fierbe, se adaugă pastele.

Când mai rămân 5 minute din timpul de fiert al pastelor, se pune untul într-o cratiță încăpătoare (cât să încapă în ea şi pastele ulterior) pe foc mic spre mediu, pe ochiul mic de aragaz. Se lasă în pace până se topeşte untul.

Când untul s-a topit și începe să sfârâie, se adaugă cățeii de usturoi tocați mărunt cu puțină sare și se țin 1 minut. Se adaugă pătrunjelul tăiat, se amestecă și se ține maximum 1 minut.

În acest timp, se iau pastele de pe foc, se strecoară și se adaugă în cratiță, unde se amestecă cu untul topit, usturoiul și pătrunjelul. Se servesc imediat în două castroane încăpătoare şi se gătesc şi săptămâna următoare şi următoarea şi tot aşa 🙂

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
17 martie 2019
Alte rețete:
Zacuscă (rețeta mamei mele)
Brăduți din biscuiți + concurs
Vinete cu roșii şi usturoi la cuptor
Bruschette cu roşii, ciuperci şi jamon
Comentarii
Comenteaza