Supă de chimen

Când eram mic mâncam supă de chimen cam o dată la două săptămâni, era printre preferatele mele 😊 Mama o făcea cu apă în loc de supă şi cu ceva mai multă făină, eu m-am jucat puţin cu ingredientele astea, dar mai mult n-am modificat la reţeta ei.

Şi aici, ca în multe rețete pe care le fac, folosesc supă făcută din cuburi bio/eco, care n-au în ele prostioare. Supă de la 0 fac destul de rar, iar cele mai multe rețete au nevoie de câteva sute de mililitri de supă – ceea ce e destul de greu pregătit în avans.

Cuburile bio le iau de pe Vegis.ro, pe cele 4 de mai jos le folosesc cel mai des. Preferatul meu e cel de la Sonnentor  şi,  în perioada în care nu aveam voie sa mânânc multă sare, l-am folosit destul de mult şi pe cel de aici, care are un conţinut redus de sare.

La supa de chimen am folosit jumătate de cub pentru că mi s-a părut că unul întreg ar da o aromă prea puternică, care ar acoperi chimenul.

P.S. Dacă vrei sa iasă puțin mai groasă decât e la mine, poți adăuga încă o lingură rasă de făină (s-ar putea să fie nevoie să adaugi încă puțin ulei). Mama o făcea mai groasă, mie aşa îmi place, e după gust 😊

P.S. Ingredientele de mai jos sunt pentru 2 persoane.

Ingrediente

Opţional, pentru culoare:

  • un praf de paprika afumată (sau paprika simplă, dulce sau iute)

Ustensile necesare

  • Cratiță
  • Tel
  • Cântar

Am pus apa la fiert și am adăugat cubul de supă când apa a început să fiarbă. Am lăsat amestecul să fiarbă două minute și am luat supa de pe foc.

3_5

Între timp am curățat ceapa, am tăiat-o în bucăți mici și am pisat puțin semințele de chimen într-un mojar.

Când supa e gata, am încins într-o cratiță uleiul, am adăugat făina și am amestecat până s-au omogenizat.

După ce a stat făina pe foc mic aproximativ 1 minut am adăugat semintele de chimen și le-am lăsat încă un minut pe foc.

Apoi am adăugat treptat supa, amestecând încontinuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe.

Când făina s-a amestecat bine cu supa, am adăugat ceapa și paprika afumată și am lăsat să fiarbă la foc mic aproximativ 12 minute – am amestecat regulat să nu se facă cocoloașe.

Am mai adăugat puțină sare şi gata.

4.gif

Am strecurat supa și am împărțit-o în două castroane, apoi am mancat-o cu niște crutoane de pâine prăjită.

Rețeta este scrisă în cadrul unui parteneriat plătit cu Vegis.ro în cadrul căruia eu aleg rețeta și produsul pe care vreau să-l folosesc – din multitudinea de minunății disponibile la ei pe site. Dacă vrei să comanzi de la ei, poți folosi și codul de reducere mihaigateste10 și primești o reducere de 10% la comandă (reducerea se aplică la produsele care nu sunt deja reduse).

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
24 august 2020
Alte rețete:
Bulion
Tort de biscuiți
Doboș, rețeta mamei
Mini tarte Tatin
Comentarii