Tort de înghețată

Acum câteva luni a fost ziua Mirunei și a vrut tort de înghețată, așa că ne-am amintit amândoi, cu ocazia asta, cât de mult ne bucuram de torturile de înghețată când eram mici. Deși nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată tort de înghețată homemade – întotdeauna se cumpărau de la magazin pentru zilele de naștere serbate la școală sau pentru alte ocazii mai puțin deosebite. Și habar n-am cum de am uitat că există.

Oricum, în timp ce-l mâncam cu poftă amândoi, mi-am adus aminte de rețeta mea de înghețată de anul trecut – am zis că sigur s-ar potrivi într-un tort. Așa că am făcut o înghețată de mango și una de zmeură, iar pentru al treilea strat am folosit niște înghețată de ciocolată cumpărată (dar dacă vrei să o faci acasă, găsești aici o rețetă bună de înghețată de ciocolată).

Ingrediente

Pentru blat:

  • 240 g biscuiți Oreo
  • 40 g unt moale
  • 40 g ciocolată neagră

Pentru înghețata de mango:

  • 375 g mango congelat
  • 60 g lapte praf integral

Pentru înghețata de zmeură:

  • 375 g zmeură congelată
  • 60 g lapte praf integral
  • 30 g zahăr pudră

Pentru înghețata de ciocolată:

  • 600 g înghețată de ciocolată de la magazin sau făcută conform rețetei de-aici

Ingrediente

  • robot de bucătărie

Pentru blat, am pus în robotul de bucătărie biscuiții Oreo și ciocolata și le-am dat un Vjjj. Apoi am adăugat untul și, după încă un Vjjj, am turnat amestecul într-o formă de tort de 19 cm diametru și 8,5 cm înălțime. Trebuie să arate ca în poza de mai jos când iese din robot:

Am presat bine blatul cu un pahar cu fundul drept și cu o lingură și l-am pus în congelator 30 de minute. Iese o bază de aproximativ 1 cm.

Când a trecut timpul, m-am apucat de înghețata de mango. Am adăugat într-un robot de bucătărie bucățile de mango congelat și laptele praf și le-am mixat bine până am obținut o consistență fină și cremoasă.

Am pus înghețata în forma de tort, peste blatul cu oreo, si am aranjat-o uniform. Am pus forma în congelator pentru 2 ore.

După ce au trecut cele 2 ore, am scos înghețata de ciocolată din frigider și am lăsat-o la temperatura camerei pentru 15 minute. Am pus înghețata în robotul de bucătărie și i-am dat un Vjjj până s-a făcut ca o cremă moale și omogenă. Poți folosi și mixerul.

Am pus înghețata în forma de tort, peste înghețata cu mango, si am aranjat-o uniform. Am pus forma în congelator din nou, pentru 2 ore.

După ce au trecut cele 2 ore, am adăugat într-un robot de bucătărie zmeura congelată, laptele praf și zahărul pudră și le-am mixat bine până am obținut o consistență fină și cremoasă. Am pus înghețata în forma de tort, peste înghețata de ciocolată, si am aranjat-o uniform. Am pus forma în congelator pentru 2 ore.

După cele 2 ore (dar poți și a doua zi) am scos tortul din forma de tort și l-am așezat pe un platou. L-am ornamentat cu migdale caramelizate mărunțite, însă poți să-l lași așa cum e sau să-l ornezi cu ce-ți place ție.

Done.

P.S. Migdalele caramelizate le-am făcut așa: am pus 100 g zahăr pudră la caramelizat, pe foc mic, cu 100 g migdale decojite. Când s-a topit zahărul și s-a format caramelul am turnat amestecul într-o tavă unsă cu puțin unt și l-am lăsat să se răcească. Apoi le-am mărunțit cu robotul de bucătătrie, dar poți folosi și un cuțit.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
30 mai 2021
Alte rețete:
Ciorba magică a mamei mele (cu legume, borș și leuștean)
Gem de prune cu vanilie (gem bond)
Popcorn cu caramel
Tort cu smochine
Comentarii
Comenteaza