Brăduți din biscuiți + concurs

Înainte să zic de rețetă, zic puțin de contextul în care m-am gândit la brăduții ăștia.

Noi de 5 ani de zile nu mai plecăm acasă la părinți de Crăciun. O să povestească Miruna zilele astea cum a reușit să mă convingă că e mai distractiv să rămânem în București, să luăm brad și să ne ocupăm noi de toate, în locul variantei în care nu făceam nimic :)) Pentru că mama, ca orice mamă, face o tonă de mâncare de Crăciun, iar singura muncă de acasă era să-i bat pe ai mei la remi 😁 O să scriu aici că îi și înving mereu, că nu au blog să mă contrazică 😈

Ideea e că avem destulă experiență în a nu pleca la părinți de Crăciun. Și, dacă nici tu nu o să-i vezi pe ai tăi de Sărbători, pentru că anul ăsta e așa cum e… o să împart un pic din înțelepciunea acumulată în anii ăștia cu tine 😊

Dorul se mai rezolvă cu un apel video – ce nu se rezolvă cu niciun telefon e prăjitura de acasă, prăjitura preferată de Crăciun. Dar am o posibilă soluție: o mică provocare de gătit pentru tine și mama ta 😊

Eu am 2 prăjituri preferate de Crăciun: cozonacul cu mac și brăduții din biscuiți. Brăduții erau deja gata când ajungeam acasă de Sărbători – trenul din București ajungea întotdeauna pe la 11 noaptea în Petroșani și, cum intram în casă, dădeam de platoul cu brăduți de biscuiți. Făcea o tonă, că mâncam și după Crăciun.

Acum doi ani am făcut cozonacul cu mac la mine în bucătărie. Am luat rețeta de la mama, am sunat-o cu video să verifice dacă aluatul arată regulamentar și am avut cozonac ca acasă de Crăciun.

Anul ăsta o să fac brăduții de care ziceam mai sus – mi-a trimis forma prin curier și am făcut deja o tură, că n-am mai avut răbdare :))
Las și rețeta lor final, dar nu prea e despre desertul pe care îl fac eu de data asta. Nici despre desertul pe care îl face mama mea. E despre prăjitura de Crăciun pe care o făce mama ta (sau tatăl, sau bunica, sau oricine) – cea care îți plăcea cel mai mult și care îți amintește cel mai bine de Crăciunul la tine acasă.

Pentru că am făcut echipă cu cei de la Dr. Oetker ca să te invităm să faci tu prăjitura pe care ți-o făcea mama ta de Crăciun. Pe mame le invităm să fie ajutoare de la distanță 😁 Iar premiul e pentru amândoi: câte un mixer vertical pentru fiecare (fix modelul pe care-l folosesc eu în bucătărie, dar cu ceva mai multe accesorii) + câte un suport de prăjituri + produse Dr. Oetker de prăjiturit.

CE TREBUIE SĂ FACI

  • Să o suni pe mama ta și să o întrebi cum se face prăjitura aia care-ți place ție cel mai mult (sau pe tata, sau pe bunica).
  • Să o pregătești singur/ă la tine în bucătărie sub îndrumarea ei.
  • Să folosești la ea orice produs de baking de la Dr. Oetker.
  • Să faci o poză în care să apară prăjitura + produsul Dr. Oetker folosit.
  • Să postezi poza pe contul tău de Instagram, în feed, folosind hashtag-ul #prajituradeacasa și să spui acolo de ce ai făcut prăjitura asta. P.S. Să nu uiți să tăguiești @mihai.gateste & @droetker_ro când postezi, ca să te vedem 😁 Ca să te vedem trebuie să ai și contul public.
  • Să aștepți data de 15 decembrie când anunțăm câștigătorii – unul dintre participanți + mama lui.

Alte mențiuni: nu trebuie să lași rețeta în postare, iar mama ta nu trebuie să posteze nimic – doar să te ajute pe tine dacă ai nevoie.

Până pe 10 decembrie te poți înscrie în concurs. Și, dacă până de Crăciun înveți să-ți faci singur acasă prăjitura preferată (singur acasă, wink-wink), sărbătorile de anul ăsta o să fie puțin mai aproape de cum sunt de obicei. One step at a time.

Dar și dacă n-ai poftă de gătit, tot n-ar fi rău să iei rețeta de la prăjitura aia care-ți place mult 😉

Regulamentul concursului îl poți găsi pe site-ul Dr. Oetker.

P.S. Poți să înscrii apoi poza și în concursul de pe site-ul Dr. Oetker, unde se strâng rețete de prăjituri care adună familia în jurul mesei. Acolo poți câștiga unul dintre cele 5 premii de 1000 de euro, pentru că tema de luna asta e prăjituri de sărbătoare.

REȚETA DE LA BRĂDUȚII DIN BISCUIȚI

Ingrediente

  • 200 g biscuiți simpli (populari)
  • 100 g unt moale
  • 60 g zahăr
  • 20 g cacao neagră de la Dr. Oetker
  • 2 lingurițe cu esență de rom de la Dr. Oetker
  • 4-5 linguri de lapte

Ustensile necesare

  • robot de bucătărie
  • castron
  • cântar
  • formă pentru brăduți

Mai întâi am rupt biscuiții și i-am pus în robotul de bucătărie. Alternativ, poți să-i macini cu o mașină de tocat carne sau poți să-i mărunțești cu un sucitor. Am dat un vjjjj până s-au mărunțit bine.

Într-un alt castron am amestecat cacaua cu zahărul.

Am adăugat amestecul de cacao și zahăr peste biscuții mărunțiți și am mai dat un vjjjj.

Am adăugat untul tăiat bucățele și am amestecat din nou.

Am adăugat esența de rom și laptele cu robotul pornit.

Până arată așa:

Am pulverizat puțină apă în forma de brăduț ca să se prindă zahărul de ea – alternativ, poți să o ții câteva secunde deasupra unui vas în care fierbe apă.

Apoi am trecut forma prin puțin zahăr, am golit excesul și am umplut-o cu amestecul pregătit. Zahărul ajută la scoaterea brăduțului. Am îndensat compoziția obținută în forma de brăduț, iar prima parte din compoziția care intră în formă am împins-o bine ca să fiu sigur că se formează vârful brăduțului.

Și apoi am lovit încet forma de blatul de lucru acoperit cu un ștergar curat până ce a ieșit brăduțul din formă. Am repetat procesul până s-a terminat amestecul cu biscuiți.

& done 🙂 Dacă nu ai formă de brăduț (deși sigur dai de așa ceva pe net), poți să încerci să le faci biluțe. Și să ai bulgări de zăpadă 😊

Găsești și rețeta video pentru brăduți aici.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
1 decembrie 2020
Alte rețete:
Bulion
Tort de biscuiți
Doboș, rețeta mamei
Mini tarte Tatin
Comentarii
  1. mihai gateste spune:

    Mie mi-au iesit cam 20 de braduti, dar depinde si de forma pe care o folosesti 😊

  2. iulia spune:

    Buna! Cati braduti au iesit dintr-o portie de amestec?

Comenteaza