Salată de paste rapidă, cu puține calorii (Miruna)

Mă bag un pic în rețetele lui Mihai, ca să las o combinație pentru prânz pe care mi-o pregătesc de vreo 2 ani de zile, cel puțin o dată pe săptămână. Are 400 de calorii cu totul, e foarte sățioasă și mie mi se pare și foarte bună. Am zis de ea în articolașul cu 3 idei pentru prânzuri de la birou, însă am tot făcut referire la ea în newsletter așa că am zis că ar merita locul ei separat în lume 💛

Ingrediente

  • 65 de g paste (cel mai des folosesc penne integrale)
  • 25 de g pesto verde  – eu pe ăsta îl folosesc de 2-3 ani  (aceeaşi firmă are şi pesto clasic, dar mi s-a părut mai gustos cel vegan)
  • dovlecel la grătar – cam jumătate de dovlecel
  • ruccola sau valeriană sau baby spanac
  • 1 castravete (când sunt în sezon, pun și 1 roșie)

Cu 30-40 de minute înainte să mă apuc de treabă, scot din frigider legumele – mai ales dacă pun și roșie.

Pun dovlecelul pe grătar, cu niște sare & piper, tăiat rondele mai groase (eu folosesc o tigaie-grătar (l-am făcut o dată și la cuptor, dar nu mi-a plăcut cum a ieșit).

Fierb pastele în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj, le clătesc cu apă rece ca să se răcească bine, le strecor, apoi le amestec cu pesto. Adaug castravete şi ruccola și amestec iar. La final adaug dovlecelul, deasupra.

E mai bine ca pastele să fie reci, ca să nu încălzească salata şi castravetele, pentru că salata caldă e cam bleacsi.

Totodată, de obicei pregătesc pe grătar un dovlecel întreg și păstrez jumătate în caserolă pentru a doua zi sau a treia zi, când îmi mai fac o tură de salată de-asta.

P.S. Merge bine și cu pesto roșu, care are și mai puține calorii și devine și mai low-cal. Dar ideal e să o faci cu ce pesto îți place cel mai mult.

P.P.S. Poți să renunți la dovlecelul la grătar și să o faci și mai rapidă – practic așa trebuie doar să fierbi pastele și să amesteci totul laolaltă.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
5 mai 2021
Alte rețete:
Ciorba magică a mamei mele (cu legume, borș și leuștean)
Noodles cu sos de roșii și miso
Ou în cartof dulce, cu ciuperci și roșii
Fasole cu creveți
Comentarii
Comenteaza