3 prânzuri rapide şi ușoare pentru birou

Spre deosebire de Mihai, mie nu-mi place să petrec timp în bucătărie pentru gătit (să petrec timp în bucătărie în timp ce el găteşte, cu un pahar de vin în mână, nicio problemă 😁). Dar nici să cheltuiesc mult pe prânzul de la birou sau să mănânc prostii nu-mi place. Oricum trebuie să economisesc calorii pentru ce urmează să gătească Mihai seara şi pentru paharul ăla de vin 🙈

Aşa că cel mai adesea vin la birou cu pacheţel pregătit de acasă. Cam 15 minute acord zilnic pregătirii lui. Dacă e să fac ceva ce îmi ia mai mult timp, pregătesc în cantitate mai mare ca să acopăr 2 sau 3 mese cu el. Şi sunt  2 chestii pe care le fac cel mai des: un fel de veggie wrap şi nişte paste cu pesto, salată şi castravete.  De când avem colaborarea cu oamenii frumoşi de la Vegis.ro, luăm multe ingrediente de la ei, aşa că o să las şi lista de produse pe care le iau cel mai des în scopul nobil al prânzului de la birou. Al treilea preparat din listă e un overnight oatmeal. Cel mai des mi-l fac pentru mic dejun, dar mi-am dat seama că merge foarte bine şi pentru prânz, mai ales dacă ştiu că nu o să am timp să-mi fac ceva dimineaţa.

– Miruna

Ingrediente

Pentru Veggie Wrap

  • 2 linguri hummus libanez
  • 4-5 bucăţi de cartofi în 3 culori, făcuţi după reţeta lui Mihai (cel mai des pun doar dulci)
  • 1 ou fiert
  • ruccola
  • castravete
  • 1 lipie graham

Ingredientele le pregătesc de acasă și le pun în caserolă, iar asamblarea o fac la birou, ca să nu se înmoaie lipia de la hummus şi să nu se fleșcăiască legumele.

Pentru exemplificare mă ajută mai jos asistentul meu, Mihai Gătește 😁

Hummus-ul

Îl fac cu mixerul vertical, amestecând 1 conservă de năut scursă (eu o folosesc pe asta de la Biona), 1 lingură de tahini – cu cea de susan alb, luată tot de pe Vegis.ro, m-am împrietenit cel mai bine, 1 lingură ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, un vârf de sare şi puţină zeamă de lămâie. Când scurg năutul din conservă, mai păstrez vreo 2 linguri din apa în care a stat şi o adaug apoi în mix, ca să se amestece mai uşor toate.

Ingredientele pot varia în funcţie de cum îţi place, eu am testat mai multe reţete de hummus până am ajuns la proporţiile care îmi plac mie (majoritatea au mult mai multă zeamă de lămâie în listă, mie-mi place cu mai puţină). Deci e de testat şi modificat după gust.

Pregătesc hummus-ul ori din jumătate de conservă, ori cantitate întreagă şi îl includ în mai multe prânzuri, în alte combinații (uns pe pâine cu o salată lângă; cu castravete şi ardei tăiaţi pe lungime şi folosit pe post de dipping sauce etc.).

Cartofii în 3 culori

Sunt cei din reţeta lui Mihai de aici. O cantitate întreagă ajunge pentru 3-4 wrap-uri (cam 4-5 bucăţi per wrap). Cel mai adesea pun doar cartofi dulci, că mi se par mai potriviţi în combinaţia asta.

Restul

Mai adaug 1 ou fiert şi muuultă ruccola sau spanac şi rulez totul într-o lipie graham. Asta marca Mega Image mi se pare cea mai ok, e bună la gust şi se păstrează şi o săptămână proaspătă în frigider.

Ca să-l rulez folosesc niste folie alimentară:

În ziua următoare înlocuiesc oul fiert cu mozzarella sau halloumi, poate schimb salata, dar dacă stau 30 de minute în bucătărie ca să pregătesc hummus-ul şi cartofii în 3 culori, timp în care în bucătărie se face dezastru (pentru că nimeni în lumea asta nu găteşte atât de organizat şi curat ca Mihai), vreau să ştiu că măcar am muncit pentru 3 zile :))

Pastele cu pesto, ruccola şi castravete

Astea se pregătesc mult mai repede, aşa că le fac direct la birou.

Fierb pastele în 4 minute (sau 8, sau 9, în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj), le clătesc cu apă rece ca să se răcească bine, adaug pesto, amestec, adaug castravete şi ruccola, amestec iar şi gata. Dacă nu ai bucătărie la birou, poţi fierbe pastele acasă, le clăteşti şi le iei în caserolă, iar asamblarea o faci la faţa locului. E mai bine oricum ca pastele să fie reci, ca să nu încălzească salata şi castravetele, pentru că salata caldă e cam bleacsi.

Toate ingredientele ar trebui scoase din frigider cu vreo 30 de minute înainte de asamblare.

Oatmeal

Cu oatmeal-ul am făcut cunoştinţă prin reţeta de la Prăjiturela. Când am văzut că necesită doar amestecat ingrediente într-un borcan şi lăsat peste noapte, mi-am dat seama că vom avea o relaţie de lungă durată 😁 Am păstrat şi acum baza din reţeta ei, doar l-am adaptat cu fructele care mi-au plăcut cel mai mult în combinaţia asta. Şi avem aşa:

Într-un borcan pun 4 linguri ovăz, peste care adaug 4 linguri de lapte (sau lapte de soia) + 2 linguri de iaurt. Peste iaurt adaug 1 lingură de seminţe de chia, pe care le încorporez cât pot în iaurt (doar în iaurt, nu în tot maglavaisul). Mai presar câţiva goji, jumătate de linguriţă de dulceaţă (de câteva luni am rămas la cea de afine, fără zahăr adăugat, de la Bun de tot) şi 1-2 linguri de afine proaspete. Pun capacul şi-l las peste noapte în frigider.

Trebuie scos din frigider cu vreo 30 de minute înainte să-l ataci, ca să ajungă la temperatura camerei cât de cât. Dacă îl fac pentru mic dejun şi vreau să fie răsfăţ total, adaug şi un firicel de unt de arahide după ce-l mut în castron. Dacă-l iau pentru birou, las răsfăţurile acasă :))

Alte opţiuni de prânz.

Tot pentru prânz mai apelez şi la reţeta asta de mac & cheese de la Flavia Florean, dar şi la sandwich-urile recomandate de Nutri Mada (la ambele fete găseşti multe recomandări pentru prânzuri sănătoase la birou).

Şi cam 2 zile pe săptămână Mihai pregăteşte seara câte o cină de 4 persoane, ca să ne luăm  fiecare şi la pacheţel a doua zi 😊

Articolul este scris în cadrul unui parteneriat plătit cu Vegis.ro în cadrul căruia noi alegem rețeta și produsele pe care vrem să le folosim – din multitudinea de minunății disponibile la ei pe site. Dacă vrei să comanzi de la ei, poți folosi și codul de reducere mihaigateste12 și primești o reducere de 12% la comandă (reducerea se aplică la produsele care nu sunt deja reduse). 

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
16 ianuarie 2020
Alte rețete:
Bulion
Tort de biscuiți
Doboș, rețeta mamei
Mini tarte Tatin
Comentarii
Comenteaza