Unde am mâncat bine în Madrid și Sevilla: Lista de restaurante (2022)

Am mâncat multă mâncare bună și în Madrid, și în Sevilla, și cred că și spaniolilor le place la fel de mult ce mănâncă 😅 Zic asta pentru că, la majoritatea restaurantelor pe care le aveam pe listă, nu prea găseam locuri libere dacă nu rezervam masa cu cel puțin 1 zi înainte.

În general, am ales restaurantele în funcție de recomandările Food&Wine și lista Bib Gourmand (fratele mai puțin fancy al lui Michelin). La unul dintre ele am mers la recomandarea comunității nesălbatice de pe Instagram și bine am făcut, că am dat de mâncare bună și acolo, iar vreo 2 au fost variante de rezervă, care s-au dovedit a fi tot destul de ok.

Găsești toate impresiile noastre mai jos, cu tot cu adresele de la fiecare și câteva prețuri. Prețuri am lăsat de la 2 preparate din fiecare restaurant menționat, însă cel mai bine e să verifici meniurile de pe site-urile lor, pentru că meniul se mai schimbă în funcție de sezon.

RESTAURANTE MADRID

🌶Legume foarte bune (mai ales prazul) la MO de Movimiento (pe Calle de Espronceda 34). Foarte bună pizza (pe cea cu chorizo am luat-o), bună și foccacia. Ne-a plăcut și porcul cu ciuperci, dar și deșertul (banoffee pie am luat eu, cheesecake Miruna). Frumos și locul.

Praz la gratar cu sos romescu – 8 euro
Pizza cu chorizo – 15 euro

🥮Am mâncat o tortilla de patatas foarte bună la Casa Dani, în Mercado de la Paz (Calle Ayala 28). Au și pimientos de padron foarte buni aici. Dar vezi să comanzi jumătate de porție din orice iei – nu știu cum era la porție întreagă, dar la jumătate era de ajuns pentru 2 persoane :))

Tortilla de patatas – 7 euro (jumătate de porție)
Pimientos de padron – 6 euro (jumătate de porție)

🍜Și, apropo de mâncare bună din piață, am mâncat un ramen bun la Yokaloka (în Mercado de Anton Martin).

Ramen cu porc – cam 14 euro

🍽La Maruca (Calle de Velazquez 54) totul a fost perfect. Am luat fideua cu sepia, caracatiță cu piure, brownie și honey & cheese flan. Foarte, foarte bun.

Caracatita la grătar cu piure de cartofi dulci – 18,5 euro
Cheese & honey flan – 6,5 euro

🧆 Mâncarea a fost bună și la Fayer ( C. de Orfila 7), dar aș zice că e cam overpriced. Broccoli-ul crocant și kofta de miel ne-au plăcut cel mai mult aici.

Broccoli crocant cu dukkah – 12 euro
Kofta de miel – 25 euro

🥓Jamon bun am mâncat la Bodegas el Măño. Bună și anghinarea la grătar, dar cam slab deșertul (lavacake) și patatas brava. P.S. Nu au meniu în engleză și nici personalul nu vorbește engleză – te înțelegi cumva dacă ai un fan Romeo Santos cu ține, dar mai greu 😅 L-aș păstra pe lista pentru duminică/luni, când multe sunt închise.

Jamon & paine cu rosii – 14,9 euro
Anghinare la gratar – 11,9 euro

Mai aveam pe listă și Vinoteca Moratin, Bibo Garcia, Quinque & Roostiq, dar n-am găsit loc sau nu ne-am sincronizat – le ținem pentru dată viitoare 😁

RESTAURANTE SEVILLA

🍷 Foarte bună mâncarea și vinurile la preț foarte bun la Lalolas (C. Conde de Torrejón, 9). Am luat fasolea cu rată & praz, căprioară cu ragu de ciuperci și tarta cu ciocolată. Perfecte toate – dacă am fi apucat, am mai fi venit la o cină aici.

Căprioară și ragu de ciuperci – 13,9 euro
Tartă de ciocolată cu înghețată de vanilie – 6 euro

🍊 La Sobretablas (C. Colombia 7) ne-au plăcut creveții în crustă de șorici, tonul cu sos ajoblanco & quinoa prăjită și rața cu sos de portocale. Bune și deserturile (noi am mers pe cel cu orez cu lapte & “bonbonul” cu ciocolată). Și aici multe vinuri bune.

Rață în sos de portocale și piure de păstârnac – 23 euro
Ravioli umpluți cu orez cu lapte, cu dulche de leche – 7 euro

🐟 De la El Disparate (Alameda de Hércules, 11) am luat și ne-a plăcut peștele zilei cu legume (era lup de mare când am fost) și antricotul cu vită, cartofi și pimientos. Mâncasem bine la prânz, așa că nu am testat și antreu și desert, dar cred că ar fi fost la fel de bun.

Peștele zilei cu legume – 16,5 euro
Antricot de vită cu pimientos de padron & cartofi – 19 euro

Pentru prânz cea mai bună opțiune ni s-au părut Bodeguita Romero și Espacio Eslava. 🥓 La Bodeguita (C. Harinas, 10) e foarte bună pringa, specialitatea lor, o chiflă cu porc gătit încet – neapărat să iei dacă ajungi. Dar a fost bună și omleta cu jamon, chorizo și cartofi. Nu au meniu în engleză și e un pic agitație, lumea vine să mănânce repede și pleacă, dar merită mâncarea.

Ou, cartofi, jamon & chorizo – 12 euro

La fel de mult ne-a plăcut și prânzul de la Espacio Eslava (C. Eslava, 3). Au foarte multe opțiuni de preparate, toate în porții mici/medii, ca să testezi mai multe lucruri. Noi am luat razor shells, tocană de fasole cu legume, budincă de dovlecel și tocană cu linte. Miruna și-a luat și un tiramisu. Totul foarte bun.

Razor shells – 7,9 euro (1/2 de portie)
Tocana de fasole cu legume – 3,60 euro

🍞 Bun și pentru prânz, bun și pentru o gustare e Barul Alfalfa (C. Candilejo, 1) am mâncat un jamon foarte bun la ei. Au și bruschete, Miruna și-a luat-o pe cea andaluză, cu mozzarela, sos salmorejo & jamon.

Brusquetta andaluza – 3,40 euro
Platou cu de toate – 12 euro

Pe ultimele locuri, ca să zic așa, am pus restaurantul Contenedor & La Cantina Mexicana. A fost mâncarea bună și în astea 2 locuri, dar nu la fel de bună ca în restaurantele de mai sus.

De la Contenedor mi-a plăcut porcul cu sos de bere neagră și pateul de rață, pastele Mirunei însă n-au fost prea strălucite.

Pate de rață – 9 euro
Porc cu sos de bere neagră – 23 de euro

De la resturantul mexican am luat panucho, taco al pastor și nachos cu chorizo. Bunicele toate.

Taco al pastor – 4,90 euro

alte detalii

La majoritatea restaurantelor se poate rezervă masă online, dar noi n-am prea găsit loc cu 24 de ore înainte, aș zice că măcar cu 2 zile înainte e mai bine să faci rezervarea. Pentru weekend chiar cu 3-4.

Duminică și luni multe restaurante sunt închise. Pentru prânz poți rezerva masă de la ora 1 încolo, pentru cină de la 8 seară (în majoritatea localurilor).

Ce aș mai menționa e că porțiile de la felurile principale sunt mari și se pot împărți – ei așa și gândesc meniurile, din ce ne-au spus la Lalolas. În ideea că iei antreu singur, dar felul principal îl împarți cu cel de la masă. Desertul nu-l împarți niciodată, doar nu suntem sălbatici 😋

CAZARE OK

CAZARE MADRID

În Madrid am stat la B&B Hotel Madrid Centro Puerta del Sol (3 nopți) și la Petit Palace Chueca (1 noapte). Au fost ok ambele, sunt în centru, aproape de metrou. Ne temeam că o să ne deranjeze gălăgia de pe stradă, dar au fost liniștite străzile în ambele locuri (sau am dormit noi profund după 20 de km de plimbat pe zi și n-am auzit nimic 😅). La al doilea hotel se auzea apa în pereți – țevile practic, că erau pereți falși, altă problemă nu am sesizat.

B&B Hotel Madrid Centro Puerta del Sol
Petit Palace Chueca

CAZARE SEVILLA

La Sevilla am stat la Casas de la Juderia. Ne-am speriat un pic când am ajuns, pentru că ne-au dat o cameră întunecată, cu miros puternic de umezeală. Am aerisit, am dormit o noapte și, după ce am văzut că tot la fel se simte, am vorbit cu ei și ne-au schimbat camera cu una de la etaj, unde a fost totul ok.

Casas de la Juderia

Clădirea e foarte impresionantă – cu arhitectură frumoasă, grădini, posibil ca vara să nu aibă nici problema cu umezeala pe care am sesizat-o în camera de la parter. Are și piscină pe acoperiș, dar am uitat să mergem să ne uităm cum e (fiind ianuarie, oricum nu puteam s-o folosim).

DRUMUL CU TRENUL

Pentru că voiam să mergem în Sevilla, dar nu erau zboruri directe în perioada asta din an, am zis că mergem în Madrid înainte și plecăm de acolo cu trenul. A fost ușor totul – au trenurile lor foarte rapide și în mai puțin de 3 ore am fost în Sevilla. Drumul Madrid-Barcelona e chiar puțin mai scurt, apropo.

E frumoasă și priveliștea de pe drum – am văzut livezi de portocali, de măslini, dealuri verzi în ianuarie și mici castele.

Biletele le-am cumpărat în avans de pe site-ul lor și, când am ajuns în stație, am pus codul de pe bilet într-un automat și le-am printat. 54 de euro am dat pe 1 bilet/ persoană pe ruta Madrid-Sevilla și 61 de euro înapoi (prețurile depinde și de ora la care e trenul programat).

Aveam în plan să mergem și în Cordoba, e la 45 de minte cu trenul din Sevilla, ne uitam și la Malaga, care e mai departe, dar până la urmă abia ne-au ajuns 4 zile pentru Sevilla și am rămas acolo. Dar cu siguranță o să ne întoarcem pe-aici 🙂

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
14 ianuarie 2022
Alte rețete:
Unde am mâncat bine în Londra (2023): restaurante, costuri
Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Comentarii
Comenteaza