Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)

Primele două dăți în care am venit în Veneția, în câte o excursie de o zi, n-am mâncat extraordinar. Dar, cum prima masă luată în orașul ăsta frumos a fost un panini foarte bun și un pahar de prosecco la Bottiglia, în picioare, cu ochii la clădiri și la apă, am rămas cu o impresie foarte bună referitoare la ce are de oferit în farfurie.

Deși următoarele 2 mese de la restaurante n-au fost prea bune (mâncare fadă și overpriced), am avut încredere că, atunci când o să avem timp să facem o documentare mai amplă privind restaurantele, o să dăm și de mâncare bună la preț rezonabil.

S-a întâmplat asta la a treia vizită în Veneția. După cum ziceam mai sus, primele 2 au fost înghesuite lângă o excursie în Bologna și una în Florența. Pentru că ajungeam repede cu trenul în Veneția din ambele orașe, ne-am oprit pe drum și aici, fără o documentare prea în detaliu. Cred că impresia mai nefericită pe care o mai face Veneția apare în vizitele astea de o zi, dacă mergi doar în principalele 2-3 puncte turistice unde e foarte plin (și foarte cald, dacă aterizezi acolo vara). După ce ieși un pic de-acolo, iese și orașul cel frumos la suprafață.

Anul ăsta am venit 3 nopți, în a doua jumătate a lunii septembrie, cu părinții mei. Aveam în minte de mult timp să le facem cadou părinților noștri o vizită în Italia și orașele finaliste au fost Veneția și Roma, pentru că sunt orașe frumoase de plimbat și foarte multe dintre punctele de interes sunt concentrate într-un singur areal; am zis c-ar fi mai puțin obositor pentru părinți (deși în unele zile noi ne pierdeam energia înaintea lor 😅). Și, cel mai important, sunt 2 orașe care ne plac foarte mult și nouă, iar în Roma și știam deja la ce restaurante să mergem, în ce zonă ne-ar fi cel mai simplu să stăm și unde e cea mai bună gelato (Frigidariuuuuuuum).

Revenind la Veneția, las mai jos restaurantele în care am mâncat, cu mențiunea că în toate am dat de mâncare foarte bună. Nu Florența-foarte bună, nici Atena-foarte-bună, dar foarte bună. Scump e tot orașul, și cazarea, și mâncarea, dar de data asta am simțit că a meritat, ne-am întoarce oricând la oricare dintre ele. Și la cazare, pe care o las la final.

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Bologna și Rimini

CITEȘTE ȘI: Roma și Florența: restaurante bune, cu trenul prin Italia (2021)

MÂNCAREA

Bebi Antico 54

În prima zi am ajuns târziu, așa că am mers la un restaurant de pe lista gazdei de la care am închiriat airbnb-ul. Era ora 21 și ne-a zis că doar pește mai putem comanda – așa am făcut și a fost foarte bun totul.

Am luat frito misto (x2), biban la cuptor și încă un file de pește cu anghinare. Pentru astea 4 preparate + 1 sticlă de prosecco am plătit cam 110 euro (apa oferită din partea casei).

Birraria la Corte

Aici am testat pizza cu dovlecel, spaghetti aglio e olio (x2), peștele zilei, tiramisu și tort de ciocolată. Pentru toate + 1 sticlă de prosecco și 2 sau 3 sticle mari de apă am plătit 130 de euro.

Antica Locanda Moratin

Am lăsat localul cu cea mai frumoasă grădină pentru ultima zi în Veneția, că era și aniversarea părinților mei. Aici am luat ficat în stil venețian, biban cu roșii și măsline, spaghetti în sos de roșii, paste bolognese, spanac, legume la grătar, pana cotta, tiramisu și semifreddo. Pentru toate nota a fost 180 de euro (+ 2 sticle de prosecco și multă apă). Bună mâncarea și aici, dar deserturile nu au fost cine știe ce.

La Bottiglia

Am trecut iar și pe la Bottiglia, unde ne-am minunat la fel de mult ca prima dată de ce focaccia bună au – la fel de bune și cărnurile lor.

N-am ajuns la ele că n-am prins loc, dar mirosea bine și la Ca D’Oro alla Vedova și la Vini da Gigio; erau și ele pe lista gazdei, așa că ți le las și ție.

Aveam în plan ca între mic dejun și cină să mai bifăm și câteva bacari, wine barurile tradiționale venețiene în care se opresc localnicii pentru un pahar de vin și niște cichetti, niște gustărele. Însă, cum luam micul dejun târziu, pe la 11, și mai bifam câte o gelato în timpul zilei, nu ni s-a făcut foame între mese. Ți le las însă pe cele pe care le aveam pe listă, că toate arătau bine: Bar All’Arco, Vino-Vero. Și mai zic de Acqua e Mais, unde am auzit că e un frito misto foarte bun (poate fi luat doar to go). Să ne zici și nouă dacă ajungi la unul dintre ele și e bună mâncarea, să știm dacă-l păstrăm pe listă.

CAZAREA

Micul dejun l-am luat acasă, a pregătit Mihai în fiecare dimineață niște ouă, ba scrambled, ba omletă, cât să avem energie pentru toți cei 20.000 de pași de plimbare zilnică.

Bucătăria de la cazare a și fost foarte bine echipată, cu tot ce era nevoie și cu niște farfurii și pahare foarte drăgălașe și în ton cu atmosfera locului. Îți las aici link de la cazare, e foarte frumoasă și foarte potrivită pentru 4 persoane, cu spațiu suficient și 2 băi. Și e și aproape de podul Rialto. Noi am prins-o la un preț foarte bun față ce am văzut în rest, iar proprietarul a fost de treabă, ne-a dat indicații foarte bune și o listă cu lucruri de văzut și restaurante de testat.

Foccacia și pâine bună am luat de la Pasticceria Giovanni Pitteri și gelato bună Il Caffegelato. Am testat-o și pe cea de la Gelatoteca Suso, dar nu a fost cine știe ce.

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Bologna și Rimini

CITEȘTE ȘI: Roma și Florența: restaurante bune, cu trenul prin Italia (2021)

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
5 octombrie 2022
Alte rețete:
Unde am mâncat bine în Londra (2023): restaurante, costuri
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Unde am mâncat bine în Madrid și Sevilla: Lista de restaurante (2022)
Comentarii
Comenteaza