Unde am mâncat bine în Bologna și Rimini (2019)

Momentan suntem ocupați să mâncăm toată mâncarea bună din Roma și Florența (și cred că apucăm să mâncăm și puțin din Veneția), dar până să raportăm de aici, las locurile din Bologna și Rimini în care am mâncat acum 2 ani. Credeam că le-am salvat deja pe site, dar când l-a întrebat cineva pe Mihai de ele zilele trecute am văzut că lipsesc. Așa că here they are (am verificat acum și toate sunt încă deschise).

P.S. Dacă vrei să mergi în Bologna, încearcă să nu te duci în august, pentru că multe localuri sunt închise toată luna (inclusiv magazine sau librării) – își iau concediu luna asta. Restaurantele de mai jos însă erau deschise și în august, când am fost noi.

–Miruna

CITEȘTE ȘI: Roma și Florența: restaurante bune, cu trenul prin Italia (2021)

CITEȘTE ȘI: Ce-am mâncat în Istanbul

Bologna

Pizza bună în stil napoletan am mâncat la Zia Margherita (n-are site, dar îl găsești pe Via Guglielmo Oberdan) – noi am luat una cu buratina și nduja și una cu flori de dovlecel și pancetta. Local simplu cu mâncare foarte bună.

Cantina Bentivoglio nu era pe lista noastră, dar aveau o terasă foarte frumoasă, unde se cânta jazz live, așa că ne-am așezat. A fost o idee foarte bună – Mihai a făcut tortellini cu o doamnă de la bucătăria lor, care pregătea afară și am fost mulțumiți și de mâncare. Am luat rață și niște gnocchi cu sos de sfeclă. De desert n-am fost prea mulțumiți.

Paste bune am mai mâncat și la Bottega Portici, iar locul care ne-a plăcut cel mai mult e Osteria Bartolini – așa o curte frumoasă au -iar mâncarea e și ea ce trebuie. 

Mai avem pe listă și localurile astea, dar erau închise pentru că era august. Ți le las ție, poate le testezi dacă ajungi pe acolo și ne zici și nouă 😁 Trattoria di Via Serra, Trattoria Ana Maria, Scaccomatto agli Orti & Ristorante Casa Monica. La Scaccomatto agli Orti voiam cel mai mult să mergem – au o curte superbă, cu luminițe și tot ce trebuie. 

RIMINI

În Rimini am descoperit piada, care-i un simbol al regiunii Emilia-Romagna și care ne-a plăcut tare mult. Cea mai bună a fost cea de la Ciana e monda, unde fac același lucru de 40 de ani. Nu-ți recomand ceva anume că tot ce am testat a fost bun – ghidează-te după ce umplutură îți place. Găsești și pe site o rețetă de piada.

Cel mai bun tiramisu pe care l-am mâncat vreodată l-am mâncat aici, la La Esse Romagnola – Mihai și-a luat niște papardelle cu carne de mistreț și eu niște taglioni cu ciuperci de pădure. Am luat și niște hribi deep fried, dar ăsta a fost singura chestie care nu ne-a prea plăcut de la ei.

Am mâncat în mai multe locuri înghețată, dar cel mai mult ne-a plăcut cea de la Gelateria 3Bis (Viale Amerigo Vespucci 73).

Am biciclit și până la Cantinetta della Corte, care e într-o localitate de lângă (Coriano) și a meritat toate orele de pe drum. Ori ne era nouă foarte foame de la soare și biciclit, ori bruschettele lor erau cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată. Au multe vinuri și doar antreuri – dar ai ce să comanzi ca să te saturi. Iar locul e frumos-frumos.

CITEȘTE ȘI: Roma și Florența: restaurante bune, cu trenul prin Italia (2021)

CITEȘTE ȘI: Ce-am mâncat în Istanbul

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
31 august 2019
Alte rețete:
Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Unde am mâncat bine în Madrid și Sevilla: Lista de restaurante (2022)
Comentarii
Comenteaza