Paștele și tarta de anul ăsta

Dacă ai fost cu noi și Paștele trecut, posibil să-ți amintești că l-am sărbătorit de la distanță, dar puțin împreună. Atât Mihai, cât și mama lui și mama mea au pregătit acasă câte o tartă cu vanilie, zmeură și fistic. Mihai în bucătăria lui din București, mama lui Mihai la Petroșani, mama mea în Munchen, iar, când a fost gata, ne-am așezat toți la masă, cu Skype-ul pornit și un pahar de vin în față, și am sărbătorit de la distanță.

Paște, 2020

A fost frumos și vesel și anul trecut – în ciuda distanței și a pandemiei care începuse de puțin timp. Pe lângă pregătitul rețetei, le-am rugat să ne arate și cum lucrează, ca să documentăm o parte din proces prin fotografii, în Story. Ceea ce a făcut lucrurile și mai distractive 🙈 Și toate tartele au fost făcute cu Mixul pentru blat de tarte de la Dr. Oetker, ca să stăm totuși mai puțin în bucătărie și mai mult la masă, împreună. Găsești aici povestea din 2020 mai pe larg (și rețeta scrisă e tot acolo).

Paște, 2020

Planul pentru anul ăsta era ca, de Paște, să strângem toată familia la noi acasă și să facem o singură tartă cu vanilie și zmeură, pe care să o mâncăm împreună la aceeași masă. Ca să marcăm într-un fel finalul perioadei ăsteia plină de frici, în care ne-am văzut atât de rar. Cerc complet. Deja-l vedeam pe Mihai în bucătărie contrazicându-se cu mama lui privind momentul în care se adaugă laptele pentru cremă și păzind amândoi cuptorul până e gata blatul.

Dar situația e cum o știi și la noi, și în Germania, așa că mulți oameni la masă încă nu e o opțiune sigură. Când ne-am dat seama că n-o să se întâmple, am zis că renunțăm la tartă și la mese festive. Așa că inițial stabilisem că nu mai facem nimic ca să marcăm momentul. Dar apoi am putut să ne programăm la vaccin. Au putut să se vaccineze și părinții lui Mihai, ai mei sunt programați și ei pentru finalul lunii. Cumva se apropie momentul în care o să putem să fim împreună oricând, fără frică. Nu o să se întâmple weekendul ăsta, de Paștele ăsta, dar asta e cu siguranță ultima tartă de Paște mâncată împreună de la distanță. Și-i frumos și sentimentul ăsta. E cu bucurie și cu speranță și-i păcat să derulăm totul pe repede înainte până ajungem în punctul pe care-l așteptăm cel mai mult. Că și până la el se întâmplă lucruri frumoase.

Așa că n-am mai renunțat la tarta 😊 Nici la masa festivă. Și, ca să fim puțin împreună și anul ăsta, am reușit să captăm pregătirea ei în toate cele 3 bucătării. Poți să vezi ce a ieșiți în filmulețul de mai jos.

Am fost împreună prin fiecare aluat frământat în 3 feluri diferite, prin fiecare telefon cu explicații pe care l-a dat Mihai privitor la cremă, prin fiecare discuție avută de mine cu tata despre unghiul din care s-o filmeze pe mama și fiecare moment prins pe camera de sora lui Mihai în care se vede clar de la cine a moștenit Mihai plăcerea cu care gătește.  

Iar la anul… vedem la anul 😁

Acțiunea a fost făcută în parteneriat cu Dr. Oetker, care în ultimii 2 ani ne-a devenit oaspete la fiecare masă de sărbătoare. Rețeta de la tarta cu zmeură și fistic e de găsit aici.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
30 aprilie 2021
Alte rețete:
Idei de cadouri pentru oameni pasionați de gătit
Ce am în bucătărie: electrocasnice, oale, cratițe, tigăi și tăvi
Restaurante din București care ne plac (2021)
Rețete pentru masa de Paște
Comentarii
Comenteaza