Cina de pre-Crăciun 9. Cea cu rețete simple

Povesteam și pe Instagram că anul ăsta a fost greu pentru noi, în principal din cauza procesului de renovare prin care am trecut cu apartamentul și cu mutatul în sine. Și nu doar pe noi ne-a prins obosiți finalul ăsta de an. În grupul nostru de prieteni toată lumea s-a mutat în 2024, cuiva i-a murit un cățel iubit, cineva a schimbat un job care-i plăcea și altcineva a picat examenul auto de 7 ori.

Zici că știam că urmează ceva, pentru că, la cina de anul trecut, am stabilit cu toții la masă că ar fi o idee bună o cină festivă doar cu preparate din categoria comfort food. Nu știam pe atunci că o să am blat și chiuvetă în bucătărie abia cu 2 zile înainte să încep pregătirile pentru cea mai mare cină din an, nici că nu o să știu din prima unde-mi sunt toate ustensilele, pentru că le-am așezat doar cu o săptămână înainte 😅

Oricum, îți recomand meniul de anul ăsta și dacă n-ai avut un an atât de solicitant pentru că e la fel de festiv și la fel de bun ca toate celelalte pe care ți le-am recomandat până acum. În continuarea meniului o să găsești și alte recomandări de preparate festive, tot din categoria asta de rețete mai simple.

Meniul de la cină

  • La antreu am mers pe o variantă de supă cremă de fasole la care a funcționat foarte bine partea cu spanacul adăugat la final. Am adăugat deasupra crutoanele de fasole pe care le-am mai făcut și cu altă ocazie, eram sigur că o să se potrivească. Cred că ar fi mers foarte bine și niște bucăți de chorizo rumenite în loc de crutoane, dar mai păstrăm idei și pentru anii următori.
  • La felul principal am ales pulled pork pentru că e una din rețetele noastre preferate și s-a potrivit foarte bine cu toată lumea. Inclusiv copiilor prezenți le-a plăcut 😁 Pentru rețetă am folosit pulpă de porc fără os- găsesc întotdeauna la Carrefour, la vitrina cu servire asistată. Iar oamenii de acolo sunt foarte amabili și te ajută cu orice bucată ai nevoie pentru rețetă.
  • Primul desert a fost tarta cu mere, care e desertul nelipsit de la cina de pre-Crăciun. E a noua cină de pre-Crăciun pe care o fac, iar singurul preparat care e în fiecare an pe masă e tarta cu mere. Atât de mult ne place. Și, ca de fiecare dată, m-am bazat pe untul nesărat de la Lurpak pentru cel mai fraged aluat. Folosesc de 7-8 ani untul ăsta bun și m-a ajutat la mai multe preparate la cina de duminică, dar la tarta mea de mere își face cel mai bine simțită prezența, pentru că face aluatul fraged și bun, perfect împreună cu merele cu scorțișoară. 
  • Al doilea desert a fost tortul de biscuiți, pentru că a fost revelația anului la noi și e și foarte ușor de făcut. L-am pregătit tot cu mixul de la Dr. Oetker, apoi l-am “crăciunizat” tăind marginile ca să transform un dreptunghi în două triunghiuri mari, Apoi l-am ornat cu fulgi de zăpadă.

La capitolul vinuri, pe lângă spumantul de la Rhein, am ales anul acesta trei vinuri noi pe care le-am testat recent și care ne-au plăcut și s-au potrivit foarte bine și cu rețetele pregătite: Sole ViognerBacanta Fetească Neagră și Luna. Toate 3 sunt vinuri din programul Deschidem Vinul Românesc. E un program inițiat de Carrefour acum câțiva ani, care susține vinul de la noi și include multe vinuri foarte bune, perfecte pentru mesele festive. Noi mereu alegem vinuri de la ei, iar acum le-am gasit și reduse.

Alte rețete potrivite pentru cine festive:

Înainte să aleg varianta de meniu pentru cina noastră festivă de duminică, m-am uitat o vreme la noi pe site și am făcut o listă scurtă cu câteva opțiuni viabile. Ți le las mai jos pe toate, poate te inspiră:

Antreu:

  • Pateu de pui – deși poate părea contraintuitiv, e o rețetă destul de simplă și se poate pregăti cu 4-5 zile înainte. Așa că în ziua evenimentului ai timp să te ocupi de alte lucruri.
  • Supa-cremă de dovleac – o rețetă clasică la noi în casă. O poți pregăti cu 1-2 zile în avans, iar înainte să o servești trebuie doar să o încălzești bine-bine.
  • Supa din sfeclă roșie și mere – o rețetă spectaculoasă și foarte potrivită de Crăciun, pentru că se formează un contrast foarte frumos între roșul intens al supei și verdele sosului cu tahini. O poți pregăti la fel, cu 1-2 zile înainte, doar sosul cu tahini ar trebui pregătit înainte să servești supa.
  • Platou cu lucruri bune – aici poți pune ce îți place ție cel mai mult. Noi anul ăsta am pus niște jumări de mangaliță, covrigei, nuci și, pentru sălbaticii care nu sunt eu, niște brânză.

Fel principal

Desert

[P] Cina de pre-Crăciun #9 a fost organizată, ca de obicei, în parteneriat cu brandurile noastre de suflet: Dr. Oetker, Carrefour și Lurpak. Dr. Oetker și Lurpak sunt ajutoarele mele de bază pentru deserturi și orice mâncăruri savuroase, iar la Carrefour găsesc mereu tot ce am nevoie pentru toate rețetele pe care vreau să le testez. Toate 3 au în spate echipe la fel de pasionate de mâncare și de treaba bine făcută și doar cu așa oameni am putea să pregătim și să documentăm în timp real un eveniment așa de important pentru noi.


Mai povestim și aici 😊 Newsletter
18 decembrie 2024
Alte rețete:
10 prânzuri pentru caserolă, gata în 1 oră
Rețete care te hrănesc de mai multe ori (bune în porții duble)
Cina de pre-Crăciun #8. Prima cu copii și cu căței
De gătit într-o bucătărie mică. Meal plan și rețete pentru 1 lună la țară
Comentarii
Comenteaza