Restaurante cu mic dejun bun în București (2022)

UPDATE 2022: Am mai adăugat restaurantele bune descoperite în ultima vreme și am actualizat la cele la care am mai fost de când am povestit aici.

În încercările mele de a-l mai scoate pe Mihai din bucătărie, am reușit să instaurez o mică tradiție de mic dejun – o dată pe săptămână luăm mic-dejunul în oraș. Așa am strâns și o listă cu câteva localuri care ne plac, cu mic-dejun bun. O las mai jos.

CITEȘTE ȘI: Restaurante din București care ne plac (2021)

Papila

📍Strada Sfinților 6

La Papila am fost o singură dată, dar comandam destul de des când lucram de la birou, nu de acasă. Când am fost la ei am stat mai multe ore, așa că pot să confirm că e și un loc bun din care să lucrezi. E și drăguț spațiul. Cel mai des îmi iau sandwich Frenchie, care vine cu tot cu salată – e foarte bun, îl recomand cu încredere. Aveau și un borș de lobodă la un moment dat, foarte bun și el, dar nu e tot timpul în meniu. Mihai și-a luat niște ouă ochiuri cu pancetta – i-au plăcut.

Bucătăria

📍Strada Ion Slatineanu, Nr. 30

Asta e o descoperire recentă, la care am fost de mai multe ori și pentru mic dejun, și pentru cină. Cartofii prăjiți cu ouă ochiuri și verdeață sunt foarte buni – toți cartofii lor prăjiți sunt ce trebuie, de fapt. Mie mi-a plăcut și grilled cheese-ul cu ghiudem pe care l-am luat- foarte bun și sosul cu care a venit. A, și au multe spumante românești un meniu – vreo 4 sunt disponibile și la pahar. Bun, bun, bun.

Pickles

📍Strada Vasile Lascăr 21

Foarte bun tot ce am luat la Pickles – eu mi-am luat bacon grilled cheese sandwich și murături prăjite, Mihai a luat calamari prăjiți în chiflă și pimientos de padron. Am plecat foarte mulțumiți, abia așteptăm să mâncăm din nou aici.

Ever After

📍Strada D. I. Mendeleev 5

Aici am fost de două ori, iar mâncarea mi-a plăcut de fiecare dată. Prima dată am fost la cină, cu o prietenă, a doua oară am fost la un mic dejun târziu, cu Mihai, și în ambele dăți mi-am luat același lucru – un Mix & Match bowl, cu cartofi dulci, ou în panko și tot ce se vede în poza de mai jos. Foarte bun totul. Mihai și-a luat o shakshuka și a fost și el mulțumit. Și vânăta a fost foarte bună (nu mai știu cum îi zice în meniu), la fel și platoul oriental (cu hummus, quinoa, ceva pastă de ardei).

Ospătarii sunt foarte atenți și prietenoși, comanda a fost luată foarte repede în ambele dăți și, dacă mergi seara, musai să iei un gin tonic – au un meniu întreg doar pentru Gin Tonic (mie mi-a plăcut mult Gin Fever).

Lente

📍Strada Dionisie Lupu 78

Și aici am mâncat de mai multe cori  (dar poze avem doar de la o vizită 😅) – e un spațiu foarte bun de lucrat. E liniște, sunt puține mese ocupate de obicei, inclusiv înăuntru (e o casă veche, și are aerul ăla de alte epoci). Oricum, ne-a plăcut de fiecare dată. Nu e spectaculoasă mâncarea, dar e bună. Mihai își ia gulaș și e mereu mulțumit, eu țin minte doar wrap-ul cu pui și legume, cu cartofi prăjiți. Au și o plăcintă cu brânză cu budincă care, când e bună, e foarte bună. O dată am nimerit-o puțin rece, ceva nu era în regulă, dar o singură dată s-a întâmplat. P.S. Mai e un Lente și pe Arcului, parcă e același meniu și acolo, dar de la el doar plăcinta cu brânză am luat (era la fel de bună), așa că nu mă pronunț și pentru el.

Simbio

📍Strada Negustori 26

Și aici am fost de mai multe ori până acum și ne-a plăcut de fiecare dată locul – grădina ascunsă din spate e foarte cochetă și răcoroasă, mai ales vara. Ultima dată când am fost eu am luat Asian Beef salad, iar Mihai Burger One. Bune ambele, bun și prosecco-ul. Și pateul din ficat de pui e bun, l-am luat la altă vizită, dar mi-a rămas în minte.

Boutique du pain

📍Strada Academiei 28-30

Ăsta e un loc în care am venit de mai multe ori la prânz, mai ales în weekend. Dacă stai la masă afară, ai un pic senzația că ești la o cafenea în Paris, chiar dacă priveliștea nu e cea mai frumoasă. Cel mai des luăm ouăle Benedict, Croque Madame și ouăle scrambled cu prosciutto. Ultima dată când am fost comandasem și niște wedges și n-au fost deloc ok – dar  le dăm prezumția de nevinovăție, că a fost abia strike one 🙈

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
23 septembrie 2021
Alte rețete:
Unde am mâncat bine în Londra (2023): restaurante, costuri
Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Comentarii
Comenteaza