Restaurante din București de la care comandăm mâncare acasă (2021)

UPDATE 2022: Pentru că în ultimele lunii am putut să ne întoarcem în restaurantele preferate din oraș și să testăm și altele noi, am lăsat separat restaurantele la care ieșim la cină. Le găsești AICI. În lista de mai jos am păstrat doar restaurantele de la care comandăm mâncare acasă.

CITEȘTE ȘI: Restaurante cu mic dejun bun în București (2022)

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Brașov (2021)

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Sibiu (2021)

PIZZA

Cel mai des comandăm pizza de la Fomizza și de la Da Michele/Pizzeria Viitorului, care e și aproape de noi. Eu îmi iau Pizza Da Michele, Mihai își ia Diavola fără brânză (pe celealte nu le-am testat de la ei).

Ne mai place cea de la Mamizza, de la Pâine și Vin și de la Pizza Mania. Recent am testat-o și pe cea de la Zest Pizza. Mie mi-a plăcut, dar Mihai nu a gustat din a lui pentru că avea brânză, deși specificase să nu pună. O să mai dureze până o să vrea să comandăm iar de la ei, de teama brânzei :)) dar cred c-o să-i placă și lui.

BURGER

Cei mai buni burgeri ni se par cei de la dabeef – burger Wagyu e cel mai cel. Iar dacă comanzi de la ei, neapărat să iei și niște bao buns cu pulled duck. 

Ne plac și burgerii de la Red Angus Steakhouse, cei de la Hard Rock Cafe și mie-mi mai place și unul de la Circus Pub (Red Hot Chili Burger). Probabil i-ar fi plăcut și lui Mihai ăsta de la Circus Pub, dar când a comandat cu mine i-au bulit comanda (a zis fără brânză, a fost cu brânză, same old-same old). Și mai e și Old Brick Pub, și acolo sunt buni.

mexican, asiatic, libanez etc.

Aici avem așa: M.A.T.Blue Margarita și Taqueria El Torito pentru mâncare mexicană.

Pentru mâncare chinezească nu prea avem ceva care să ne placă foarte tare – de la Wu Xing luăm cel mai des, pentru cartofii cu urechi de lemn, dar cam e o loterie, că nu e mereu la fel de bună mâncarea. Am mai comandat mâncare asiatică bună și de la dabeef.

Mihai nu e fan sushi, așa că îmi comand doar eu din când în când de la Godai sau Zen Sushi.

Mâncare libaneză am comandat de la Four Seasons (dar mai demult, sper să fi rămas la fel de ok). N-am comandat încă de la ei, dar avem pe lista de testat și Fatafit, despre care am auzit de bine. 

comfort food

Aici avem multe bune: Balls pentru chiftele  cu piure (cele marocane sunt un vis), Papila pentru sandwich-uri bune și supe-cremă, Osteria Ciao Niki pentru paste, Fomizza pentru panuozzo (mai ales La morte sua & Burrata Fuore), Grabit Pastrami tot pentru sandwich-uri bune, Condimental pentru kebabi și kebuni, KFC pentru crispy strips & cartofi prăjiți cu sos de usturoi. Am comandat o singură dată de la Pita (cea din Amzei), dar a fost bun ce am luat, așa că-i las și pe ei pe listă. 

Am văzut că acum livrează și Pane e Vino, un restaurant care ne-a rămas la suflet de când locuiam în Timpuri Noi. N-am comandat încă de la ei, sper să fi rămas la fel de bună mâncarea cum o știam.

Pentru mic dejun/brunch în București găsești listă separată aici.

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Brașov (2021)

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Sibiu (2021)

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
26 mai 2021
Alte rețete:
Unde am mâncat bine în Londra (2023): restaurante, costuri
Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Comentarii
 1. Teodora spune:

  Neaparat incercati Sara Restaurant, italienesc, au o locatie langa dabeef, excelente pastele, pizza si desertul. La fel, Belli Siciliani

 2. mihai gateste spune:

  Suna bine, o sa ma uit 😍

 3. mihai gateste spune:

  Suna bine 😍

 4. Klau spune:

  Pizza – Buoni e bravi la Piața Rosetti, libanez – Ali Baba – la Piața Muncii, mexican – El torito pe str. Iancu Capitanu-are mai multe chestii decât la Taquerie, japonez – Kanpai, italian – Il mulino lângă ITM, german-Deutsche Kneipe

Comenteaza