Restaurante din București care ne plac (2021)

Dacă ești abonat la newsletterul nostru săptămânal, ai văzut deja lista de mai jos. Am mai adăugat 4 restaurante față de ce lăsasem în newsletter (am mai testat 2 între timp și ne-am mai amintit de alte 2) și o să actualizăm tot aici dacă mai dăm de altele.

În ultimul an mai mult am comandat decât am ieșit la restaurant, ca toată lumea, așa că unele concluzii sunt trase doar pe baza mâncării de la delivery. Însă la majoritatea le-am și trecut pragul – așa am și ajuns să comandăm de la ele, pentru că ne-a plăcut mâncarea atunci când am descoperit-o în restaurant. O să pun o steluță * lângă cele de la care am comandat doar pentru acasă, ca să știi că nu garantăm și pentru ambianță și loc.

PIZZA

Cel mai des comandăm pizza de la Da Michele/Pizzeria Viitorului*, care e și aproape de noi. Eu îmi iau Pizza Da Michele, Mihai își ia Diavola fără brânză. 

Ne mai place cea de la Mamizza, de la Pâine și Vin, de la Pizza Mania și de la Fomizza. Recent am testat-o și pe cea de la Zest Pizza*. Mie mi-a plăcut, dar Mihai nu a gustat din a lui pentru că avea brânză, deși specificase să nu pună. O să mai dureze până o să vrea să comandăm iar de la ei, de teama brânzei :)) dar cred c-o să-i placă și lui.

BURGER

Cei mai buni burgeri ni se par cei de la dabeef – burger Wagyu e cel mai cel. Iar dacă comanzi de la ei, neapărat să iei și niște bao buns cu pulled duck. 

Ne plac și burgerii de la Red Angus Steakhouse, cei de la Hard Rock Cafe și mie-mi mai place și unul de la Circus Pub* (Red Hot Chili Burger). Probabil i-ar fi plăcut și lui Mihai ăsta de la Circus Pub, dar când a comandat cu mine i-au bulit comanda (a zis fără brânză, a fost cu brânză, same old-same old). Și mai e și Old Brick Pub*, de care acum îmi dau seama că am uitat să-l pun în newsletter.

mexican, asiatic, libanez etc.

Aici avem așa: M.A.T.Blue Margarita și Taqueria El Torito pentru mâncare mexicană.

Pentru mâncare chinezească nu prea avem ceva care să ne placă foarte tare – de la Wu Xing luăm cel mai des, pentru cartofii cu urechi de lemn, dar cam e o loterie, că nu e mereu la fel de bună mâncarea. Am mai comandat mâncare asiatică bună și de la dabeef.

Mihai nu e fan sushi, așa că îmi comand doar eu din când în când de la Godai* sau Zen Sushi*.

Mâncare libaneză am comandat de la Four Seasons* (dar mai demult, sper să fi rămas la fel de ok). N-am comandat încă de la ei, dar avem pe lista de testat și Fatafit, despre care am auzit de bine. 

comfort food

Aici avem multe bune: Balls pentru chiftele  cu piure (cele marocane sunt un vis), Papila pentru sandwich-uri bune și supe-cremă, Osteria Ciao Niki pentru paste, Fomizza* pentru panuozzo (mai ales La morte sua & Burrata Fuore), Grabit Pastramitot pentru sandwich-uri bune, Condimental pentru kebabi și kebuni, KFC pentru crispy strips & cartofi prăjiți cu sos de usturoi. Am comandat o singură dată de la Pita(cea din Amzei), dar a fost bun ce am luat, așa că-i las și pe ei pe listă. Și mai vrem să testăm și mâncarea de la Pickes și de la Ou.

de ieșit

L-am trecut pe Le Bab la restaurant de ieșit pentru că nu mai livrează coji de cartofi, se pot comanda doar acolo. Iar cojile de cartofi și beignet-ele (țâțuștile, cum le zicem noi) sunt chestiile care ne plac noua cel mai mult din meniu. Și sosurile lor sunt foarte bune. Și, dacă tot te-am trimis până la restaurant, poți să iei și un gin & tonic că fac treabă bună cu ginurile (mie cel clasic în place). Dacă nu vrei gin tonic, au un spumant bun de la Recaș (Muse). Ultima dată când am fost aveau și pimientos de padron.

Pane e Vino dacă locuiești în zona Timpuri Noi sau Tineretului. Nouă ne-a rămas la suflet de când stăteam în zonă.

Kaiamo și Noua pentru fancy dinner cu mâncare românească reinterpretată, L’Atelier Relais & Chateaus pentru fancy dinner cu mâncare franțuzească. La Noua n-am mai fost de 1 an de zile, dar sper să fie la fel de mișto mâncarea (locul e sigur la fel de frumos). 

Recent am fost și la restaurantul Ciao Nikki (au cam același meniu de la Osterie, de care ziceam mai sus, și a fost bună mâncarea).

mic dejun/brunch

Deocamdată avem doar Boutique du PainSimbio și Lente (cel din Dionisie Lupu) pentru mic dejun/prânz, pentru că avem tradiția noastră cu mic-dejunul de acasă. Însă avem în plan să testăm mai des și câte un restaurant bun de mic dejun. Revenim 😊

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
26 mai 2021
Alte rețete:
Idei de cadouri pentru oameni pasionați de gătit
Ce am în bucătărie: electrocasnice, oale, cratițe, tigăi și tăvi
Paștele și tarta de anul ăsta
Rețete pentru masa de Paște
Comentarii
Comenteaza