Restaurante Brașov: Unde am mâncat bine (2021, actualizat 2022)

Ne-a plăcut mult Brașovul – mai mult decât acum 8 ani când l-am vizitat prima dată împreună (atunci era iarnă și foarte frig). Acum am găsit multă mâncare bună, cremeș și găluști cu prune la tot pasul, sigur mai venim. Îți las mai jos lista de restaurante testată de noi, cu detalii și concluzii de la fiecare – sperăm să-ți fie de folos dacă ajungi curând pe-aici. P.S. Locuri de mic dejun n-am testat, că n-am fi avut cum să testăm cât am testat dacă aveam și un mic dejun la bord 🙈

P.S. Am actualizat cu ce-am mai mâncat în Brașov și în 2022, am mers la restaurantele care ne-au plăcut prima dată, dar am apucat să testăm și 2-3 localuri noi.

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Sibiu

CITEȘTE ȘI: Restaurante din București care ne plac

Sub Tâmpa

Update 2024: Noi n-am mai fost aici din 2022, când am testat și spuma de icre, coada de bou și pulpa de rață și ni s-a părut la fel de bun totul. Daaaaar în ultimii 2 ani ne-au scris 3 persoane că au mâncat aici și mâncarea a fost dezamăgitoare, așa că ia în considerare și feedback-ul lor dacă plănuiești să rezervi o masă la Sub Tâmpă. Sper să ajungem și noi din nou să vedem cum mai e mâncarea, ne-ar părea rău să se fi stricat treaba.

În 2021 ni s-a părut așa:

Dacă pe lângă mâncare luăm în calcul și locul, și ambianța, atunci pe primul loc rămâne Sub Tâmpa. Mâncarea a fost bună – doar desertul nu ne-a prea dat pe spate (negresa cu sos de caramel), însă ce am mâncat la felul principal (mușchi de vită & obraji de vițel gătiți încet) a fost foarte bun. Și fasolea bătută cu ceapa caramelizată și bacon a fost bună – însă porțiile foarte mari de la antreu. Nu prea merge să mănânci și antreu, și fel principal, cum ne-am aventurat noi. A, și pâinea prăjită a fost foarte bună – pâine bătută, ardelenească.

Obraji de vițel gătiți încet, cu piure de ceapă caramelizată și piure cu trufe
Mușchi de vită cu piure de cartofi

Locul e frumos, în mijlocul naturii, practic ai pădurea ca priveliște aproape oriunde stai. Și fundalul e jazzy, foarte potrivit pentru o cină romantică 🙂

Antreul a fost 19 lei (același preț și pentru fasolea bătută și pentru crema de vinete), obrajii de vițel cu piure cu trufe au fost 69 de lei, iar mușchiul de vită a fost 85 de lei. În meniu era și piept de rață (53 de lei) și piept de pui (39 de lei) și ceva mac n cheese pentru copii.

Fasole bătută cu ceapă caramelizată și bacon
Cremă de vinete

La fel ca la restaurantul La cuptor din Sibiu, parcă farfuria a fost prea încărcată, dar aici mai mult vizual decât din punct de vedere al conținutului.

Negresă cu sos de caramel

Și lista de vinuri e bună – noi am luat un spumant Muse Stars de la Recaș prima dată și o Fetească Neagră de la Valahorum; bune ambele.

dei frati

Dacă judecam doar în funcție de mâncare, Dei Frati era pe primul loc 🙂 Foarte bună toată mâncarea, de la antreu până la desert.

UPDATE 2024: Am mâncat aici anul ăsta iar, totul a rămas la fel de bun, acum comandăm mereu și frito misto-ul. Și pastele cu sos de roșii și fistic și cele cu sos de busuioc, creveți și burrata sunt minunate.

Midii in unt, usturoi si fulgi de migdale

Midiile în unt cu fulgi de migdale ne-au plăcut foarte mult (16 lei) și au fost foarte bune și pastele (eu am luat tagliatelle al ragu – 32 de lei) și Miruna a luat pastele cu trufe (32 de lei). Bunicel și profiterolul de la desert (16 lei).

Paste cu sos roșu și fistic
Paste cu trufe
Profiterol

Noi am făcut rezervare înăuntru că ne temeam de ploaie, însă pe terasă era mai draguț – dar neapărat cu rezervare, că n-au primit pe nimeni fără cât am stat acolo, erau rezervate toate mesele.

Un Gewurztraminer de la Vila Vinea am băut aici, a mers perfect cu midiile.

bistro del’arte

Și la Bistro del’Arte a fost bună mâncarea – însă pentru mine, care nu mănânc brânză și alte lucruri, nu erau prea multe opțiuni.

Am luat burgerul cu dulceață de ceapă și harissa și a fost foarte bun (48 de lei). Miruna a luat cotletul de porc cu brânză semimaturată servit cu tarta cu spanac și cartof. Tarta era cam ca o chifteluță de cartof – foarte bună, din ce-mi zice Miruna 😊

Cotlet de porc cu brânză semimaturată, cu tarta cu spanac și cartof
Burger cu dulceață de ceapă și harissa

La desert am mâncat găluște cu prune și papanași. Bune ambele – găluștile cu ceva mai mult aluat față de cum le fac eu acasă, dar asta ține de gustul fiecăruia.

Galuște cu prune
Papanași

Am testat și o Fetească Neagră de la Aurora Vișinescu care ne-a plăcut mult (3 Fete Negre).

Pilvax

La Pilvax aveau în meniu multe nostalgii de acasă – spanac cu ou (sau cu pâine-n ou), lapte de pasăre sau găluște cu prune. Din cele 3 am testat doar găluștele cu prune și mi-au plăcut.

Am mai luat o supă de găluște (17 lei), iar Miruna a luat o supă Gulaș (19 lei). A fost bun, dar nu ne-a dat pe spate. Foie gras-ul parcă nu a fost pe măsura așteptărilor și al prețului (45 de lei).

UPDATE septembrie 2021: Ne-am mai întors aici la câteva luni distanță și am mâncat o ciorbă cu fasole foarte bună. Și șnițelul lor a fost foarte bun.

Supă de găluște
Foie gras cu magiun de prune și pâine de brioche

Prato

La Prato am mâncat chiar înainte să plecăm – am împărțit platoul de antipasto di terra (54 de lei), cu brânzeturi și cărnuri italiene și a fost foarte bun – Miruna raportează de la brânză, eu de la cărnuri.

Antipasto di Terra
Antipasto di Terra

Și foccacia cu care l-am mâncat (cu ulei de măsline și ierburi) a fost foarte bună – dar avea prea multă sare presărată.

Foccacia cu ulei de măsline

Am mai luat o Pizza Salami (după ce-am insistat un pic să fie fără brânză :)) – chelnerița, de altfel foarte drăguță, încerca să mă convingă că nu se poate așa, mai bine iau o foccacia) și Miruna a luat un risotto cu ciuperci (42 de lei).

Pizza Salami

Erau multe alte opțiuni în meniu (mult pește, fructe de mare, parcă și cărnuri), dar nu-mi amintesc să fi văzut vreun fel sub 40 de lei. Probabil de-asta am rămas cu impresia că e un loc mai scump decât celelalte. Dar mâncarea a fost bună – blatul de la pizza foarte uniform, ca o coajă foarte bună, și și risotto-ul a fost ce trebuie. 

Risotto funghi

Foarte mari porțiile însă și e poziționat cam în soare – au o copertină pusă și deasupra, și pe lateral, dar pe la ora 1 deja se făcuse cald la masă.

La Ceaun (Weiss)

Când am ajuns, vineri, am mâncat La Ceaun (Weiss), dar nu prea ne-a plăcut. Am luat ciorbă de fasole în pâine (19 lei), însă sigur fusese asamblată de ceva timp acolo pentru că pâinea absorbise mai toată zeama. Bună la gust ciorba, dar mi-ar fi plăcut să fi avut și zeama.

Miruna și-a luat pită unsă cu de toate (29 de lei), adică niște pâine cu icre, zacuscă și fasole bătută – de icre a zis că erau cum le face și mama ei, ceea ce e întotdeauna un compliment. Și fasolea bătută a fost bunicică. Am mai luat și o cătinată și o socată, însă ambele ni s-au părut prea dulci.

Next Door

Am mâncat și la Next Door, unde au fost bune aripioarele de pui (28 de lei).

Coastele pe care le-am comandat eu erau bunicele (45 de lei), însă garlic bread-ul not so much (15 lei) – eu n-am gustat, că era implicată brânza în poveste, dar Miruna raportează că nu era destul de garlicy și de buttery.

Tipografia

Și ne-am mai oprit într-o seară pentru un prosecco și la Tipografia – mai aveau în meniu și cocktailuri care arătau bine și ceaiuri, iar locul era foarte simpatic. Ne-am simțit foarte bine și aici.

UPDATE septembrie 2021: Și aici ne-am întors, am mâncat plăcinta cu brânză și roșii și un sandviș bun (am uitat care).

La Birou

La mic dejun am mâncat bine la Bistro La Birou (mai 2022). Am luat Popeye breakfast, Mexican breakfast și untul aromatizat ierburi și trufe, bune toate.

Le pompon Rouge

Un alt loc care ne-a plăcut a fost locul ăsta cu clătite: eu am luat una cu crumble cu mere, înghețată de vanilie și sos de caramel sărat, Miruna a luat una cu 3 tipuri de brânză și ruccola.

cafea

Am băut cafea bună la ch9 și Tekafe și am primit multe recomandări pe Instagram să mergem pentru cafea de specialitate și la Croitoria de cafea și la Nola. Dacă mai aveam câteva zile mergeam sigur.

prăjituri și înghețată

Prăjiturile de la cafelele noastre au fost cremeș, cremeș și iar cremeș :)) Mare bilă albă pentru Brașov pentru cât de repede poți să ajungi la un cremeș bun. Noi am mâncat de la Vatra Ardealului și de la Cofetăria Mureșană.

Cremeș de la Cofetăria Mureșană

Am mers și la brutăria Simplu, bune și prăjiturile, și pâinea, bună și cafeaua.

Ecler de la Vatra Ardealului

Înghețată bună am mâncat la Yummy Gelato. Am găsit inclusiv înghețată de cremeș la ei.

Am fost fericiț că am găsit kurtos kalacs la Transilvania Bakery (unde am văzut și înghețată în cornet de kurtos, dacă vrei să combini cele 2 lumi – n-am gustat-o, dar arăta promițător) și mai las și înghețata de la Gelato Mania, foarte bună deși e mai mereu coadă mare la ei.

Înghețată de la Gelato Mania

Ne-a plăcut la Brașov, mai venim 😊

CITEȘTE ȘI: Unde am mâncat bine în Sibiu

CITEȘTE ȘI: Restaurante din București care ne plac

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
25 iunie 2021
Alte rețete:
Unde am mâncat bine în Londra (2023): restaurante, costuri
Restaurantele care ne-au plăcut în Veneția (2022)
Restaurante Grecia: Unde am mâncat bine în Atena și în insula Ios (2022)
Restaurante din București la care ieșim la cină (2022)
Comentarii
  1. Gabriela spune:

    Ma bucur ca vi-a placut Brasovul, este minunat. Ati ales cele mai bune locatii sa va hraniti. Pentru eclere incercati Brutaria Simplu, sunt produse naturale.. Am vazut ca recomanda cineva Saray, dar este un lant de cofetarii care fac prajiturile cu premixuri, nu se compara cu cele adevarate. La Brutaria Simplu, incercati eclerul cu mango. Iar daca stiti din timp cand ajungeti cele mai bune prajituri, eclere le face Alex Pandrea, dar el are laborator si face la comenzi, dar daca te uiti pe facebook anunta ce produse are la vanzare.. Pagina lui de facebook este Alec a Paris https://www.facebook.com/AlecaParis.
    Nu o sa regereti daca mananci un desert facut de el, dar creeaza dependenta. Mon Cafe este vizavi de Afi Mall o cafenea
    mica unde mai aveau dulciuri facute de Alex.

  2. Ramona spune:

    Buna,data viitoare sa incercati eclerele de la cofetaria Saray.Sunt dementiale!!Cofetaria se afla pe strada Republicii.Merita sa incercati orice de acolo 😉

  3. Dimitri spune:

    E clar ca v-ati invartit prin centrul istoric.. In zona de langa Coresi, pe Aleea Aviatorilor exista o mica pizzeria a unui italian, Danielle. E pe departe cea mai buna pizza nu din Brasov, de oriunde am mai mancat. Se numeste Nona Papera. Si alaturi e un tanar entuziast cu o cafenea grozava, Shilthorn. Nu veti regreta.

  4. Fatadinport spune:

    Noi am fost weekendul acesta la Degusteria Trattorian ( e pe strada Michael Weiss) si am incercat bruschettele (5⭐️+), lasagna si paste carbonara, si ni s-a parut tare bun! Ni s-a spus ca este la fel de bun ca Dei Frati ( unde n-am prins loc 🙁 ), dar facem comparatia data viitoare!

  5. mihai gateste spune:

    Le pastram pentru data viitoare, multumim!

  6. John Doe spune:

    Pizzeria della Nonna si Nicoli erau 2 optiuni de explorat

Comenteaza