Alte 8 prăjituri care merg bine la cafea

Multe prăjituri care merg bine la cafea au ieșit din cuptorul lui Mihai de când am publicat articolul ăsta despre prăjituri de cafea. Cam de-asta stau eu în deficit caloric de 3 săptămâni :)) că au ieșit prea multe prăjituri din cuptor și prea multe felii au ajuns la mine în farfurie 🙈 Dar așa de bine au mers cu o cană fierbinte plină cu cafea că de niciuna nu-mi pare rău. Așa că am făcut din nou o listă cu ele toate și o las mai jos.

PRĂJITURĂ CU ZMEURĂ ȘI IAURT

Prăjitura asta cu zmeură și iaurt e la fel de bună pe cât e de frumoasă. Seamănă cu torturile umede cu făină de migdale pe care le le face des Mihai (și care ne plac tare), dar e ceva mai consistentă.

TORTUL CU AFINE ȘI MIGDALE

Tortul cu afine și migdale vine direct din lista de preferate. Cred că acum 2-3 ani l-a făcut prima dată și s-a tot întors la el de atunci. În aceeași categorie e și tortul cu mere și migdale, care seamănă cu cel de mai sus, însă e ceva mai umed. Merele nu se simt, e mai one-man-migdale-show așa (nu-l las separat ca să-mi păstrez cifra magică 8 în titlu, muhaha).

TORTUL CU APĂ ȘI PORTOCALE

Tortul ăsta cu portocale de care am mai zis recent merge și el bine la cafea. E mai pandișpănos, dar nu e uscat și are gust predominant de portocale (e și vegan/ de post).

COOKIES

Cookies cu unt de arahide pentru momentele în care cafeaua e ceai sau lapte. Deși nici cu cafeaua nu face echipă rea.

TARTĂ CU MIGDALE ȘI ZMEURĂ

ALL THINGS CHOCOLATE

Am lăsat chestiile cu ciocolată la final, pentru că, până la urmă, sunt puține deserturi cu ciocolată care nu merg bine cu cafeaua – mie mi se pare că cele în care gustul de ciocolată e foarte-foarte puternic nu prea merg (lavacake-ul e în categoria asta),  pentru că eu beau cafeaua fără lapte și fără zahăr (posibil ca la cafeaua cu lapte să meargă chiar orice chestie chocolatey).

TORT CU CIOCOLATĂ

Cu toate astea, tortul cu ciocolată de-aici, deși e chocolate-all-the-way, și la blat și la cremă, e ceva mai aerat, datorită untului și uleiul de cocos. Așa că merge bine și la cafeaua mea (și tortul ăsta e vegan/ de post). 

PROFITEROL

Dacă reușești să nu ataci tava toată de cum e gata 😀 și să mai lași și pentru a doua zi la cafea, și profiterolul merge foarte bine.

BANANA BREAD CU CIOCOLATĂ ȘI TAHINI

Banana bread cu ciocolată și tahini nu e your usual banana bread, pentru că aduce un pic cu brownie-ul, dar asta-i numai bine pentru că se topește în gură fix înainte să clătești totul cu niște cafea fierbinte. Aici găsești și varianta vegană/de post. Iar dacă nu vrei banana bread cu ciocolată, aici găsești și o variantă cu cardamom.

TARTĂ CU FĂINĂ DE MIGDALE ȘI ZMEURĂ

În încheiere, nominalizăm tarta asta cu migdale și zmeură care, la fel ca alte chestii de mai sus, se potrivește și cu niște ceiuț.

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
2 aprilie 2021
Alte rețete:
Idei de cadouri pentru oameni pasionați de gătit
Ce am în bucătărie: electrocasnice, oale, cratițe, tigăi și tăvi
Restaurante din București care ne plac (2021)
Paștele și tarta de anul ăsta
Comentarii
Comenteaza