Idei de cadouri pentru oameni pasionați de gătit

Se apropie perioada din an în care Miruna mă întreabă de 3 ori pe zi ce-mi doresc de ziua mea și, pentru că foarte rar îmi doresc ceva, m-a pus să fac o listă întreagă 🤷‍♂️ Mai jos găsești niște idei de cadouri care mi se par potrivite pentru cineva pasionat de gătit.

Am lăsat link doar de la chestiile mai specifice, că poți să te orientezi în funcție de buget, iar de unele lucruri am mai povestit pe-aici. Oricum, majoritatea sunt chestii pe care le-am primit sau mi le-am făcut cadou, așa că sunt cadouri testate, ca să zic așa 😊 Sper să-ți fie de folos.

ustensile și alte asemenea

Printre cadourile pe care le-am primit de-a lungul timpului și care s-au potrivit foarte bine în bucătărie se numără:
🔪 cuțitul bucătarului (eu am acest model);
🍝 aparat pentru paste (eu am un model asemănător cu acesta)
⚖️ cântar de bucătărie/ cântar pentru bijuterii (pentru cântărirea cantităților foarte mici)
🌡️ termometru pentru gătit
🎶 boxă portabilă pentru bucătărie (pentru playlist-ul acela preferat)
🧇  aparat de waffles
🍕 piatra pentru copt pizza/paine

cărți de gătit

Despre cărțile mele de gătit am mai povestit – găsești un tur al bibliotecii din bucătărie aici.

Printre cărțile mele preferate, care cred că se potrivesc și a fi date cadou, se numără Simply Nigella a Nigellei Lawson, Comfort Food a lui Jamie Oliver și From the oven to the table a Dianei Henry. Pentru cineva pasionat de deserturi poți alege Sweet a lui Ottolenghi, iar pentru cineva pasionat de pâine poți merge cu încredere pe Fii brutar la tine acasă de Tothne Libor Maria. Acum câteva luni am luat Cocount & Sambal de Lara Lee pentru rețete din bucătăria indoneziană (și vecini).

Pe lista de cumpărături eu mai am următoarele cărți: Simply Raymond scrisă de Raymond Blanc, Crazy Sweet Creations de Ann Reardon, Nadiya bakes de Nadiya Hussain și Old world Italian de Mimi Thorisson. N-am testat rețete din ele, doar le-am răsfoit, dar par să fie ce trebuie.

ALL IN

Dacă prețul nu este o condiție sau dacă vrei iei un cadou foarte mare, mă gândesc că ar merge oricare din următoarele variante de cadouri: robot de bucătărie (eu am acest model), mașină de spălat vase, un aparat de gătit sous vide, jardinieră smart (eu cresc în ea busuioc, chives, coriandru și cimbru), o tigaie de inox sau o tabletă de folosit pentru rețete.

foto: Alex Loup/ unsplash.com
Mai povestim și aici 😊 Newsletter
17 iunie 2021
Alte rețete:
Rețete care te hrănesc de mai multe ori (bune în porții duble)
Cina de pre-Crăciun #8. Prima cu copii și cu căței
De gătit într-o bucătărie mică. Meal plan și rețete pentru 1 lună la țară
Cum ne-am pregătit pentru viața cu un cățel – câteva resurse utile
Comentarii
Comenteaza