Cina de pre-Crăciun din 2020

Cina de anul ăsta a fost altfel. A fost la fel de frumoasă, chiar dacă tradițiile nu prea le vrem altfel 🙈

Am povestit aici pe larg despre tradiția noastră cu cina anuală de pre-Crăciun, când chemăm la masă 10 prieteni și Mihai face un mic maraton de gătit 💛 Inițial ne-am gândit să anulăm cina anul ăsta, dar am găsit o soluție prin care s-o și organizăm, și să și rămânem safe. Și parcă anul ăsta aveam nevoie de ea și mai mult.

Cea mai la îndemână soluție a fost să ne auzim printr-un apel video. Dar doar să ne vedem de la distanță nu aducea deloc a cină de pre-Crăciun. La cina de pre-Crăciun trebuie să fie și desert, în primul rând; mult vin, un timing strâns, să nu fie gata nimic la timp :)) + o masă festivă și cel puțin o față de masă sau un fotoliu pătat. Și un maraton de gătit.

Cine de pre-Crăciun #5 – 2020

Cu asta în minte am ajuns la ideea de a împacheta câteva lucrușoare reprezentative pentru cină și să le trimitem invitaților la pachet – să avem, practic, niște kit-uri de pre-cină de Crăciun. Mama lui Mihai ne-a trimis o dată ouă la pachet 🙈 dacă ouăle ajung cu bine din Petroșani în București într-un colet, trebuie să ajungă și o atmosferă, câțiva kilometri prin București.

KIT-UL DE PRE-CRĂCIUN

Iar în kit am pus așa:

🎄 Tarta tradițională de mere – pentru că o face în fiecare an la cinele de pre-Crăciun. Face de fiecare dată 2 deserturi, dar unul dintre ele e întotdeauna tarta cu mere.

Și cu tarta am bifat și maratonul de gătit 😊 pentru că Mihai a făcut 6 tarte, câte una pentru fiecare cuplu de la cină. Aici e making of-ul ei și rețeta în varianta cu mix. Anul ăsta a făcut-o cu mixul pentru Blat de tarte de la Dr. Oetker, ca să mai reducă puțin din timpul de lucru la aluaturi (pe care le-a făcut cu o zi înainte).

P.S. Nu a fost intenționată asortarea cu mixul, dar mi-ar fi plăcut să fie, looks soooo cute :)) Tricoul e de la Andreea luat.

Și se dă el chinuit și crăciunizat cu forța, dar de fapt e tot team-Christmas all the way, la un moment dat și-a pus singur cornițele de ren înapoi :))

🎄 Al doilea lucrușor pus în pachete a fost un glob personalizat cu numele invitaților. Planul era ca ei să le găsească în brad când vin la cină și să le ducă apoi acasă, la bradul lor. Dar l-am adaptat puțin. Globurile sunt făcute de Eliza, iar pe spate scrie cina de pre-Crăciun #5 și data cinei.

Bineînțeles că am făcut globulețe pentru toți invitații la cină 😊

🎄 Am mai luat un set de tacâmuri festive și am pus la fiecare în pachețel tacâmurile pe care le-ar fi avut dacă am fi stat la masă. I-am rugat pe toți să le aducă cu ei la cina de anul viitor – ca să întregim practic setul cand ne vedem iar. Așa că o să revedem tacâmurile în set complet la cina de pre-Crăciun din 2021 😊

🎄 Și vin, biensur 🍷 În fiecare pachet au fost câte 3 sticle de vin – aceleași vinuri pe care le-am deschis noi la fiecare fel de mâncare și pe care le-ar fi băut la noi aici. Sunt toate din programul Deschidem Vinul Românesc dezvoltat de Carrefour. Rhein și Etika sunt din categoria Exclusiv la Carrefour, cea pe care am testat-o în toamnă în parteneriatul cu ei, iar al treilea vin, Apogeum de la Tohani, e din categoria Premium. Pe ăsta l-am deschis la desert, cu toții, când ne-am văzut și auzit prin Zoom. Cele 2 roșii sunt ambele Fetească Neagră, care-i soiul nostru românesc preferat 🍷, iar spumantul e mai în stil șampanie așa, mai cu bule fine și parfumat.

Asta a fost în pachețele. + felicitarea simpatică făcută de Irina Coffentropy, ca să știe precis că sărbătorile VIN :)) + un mix de cozonac de la Dr. Oetker, ca să le dăm puțin de lucru după ce termină tarta.

Mihai ar fi vrut să trimitem și felul principal la pachet oamenilor – pentru că 6 tarte, 1 tort, 1 antreu și 1 fel principal în 2 zile is not maraton enough pentru el :)). Dar parcă cină de pre-Crăciun la caserolă nu prea e cină de pre-Crăciun.

Clar nu a fost ca în ceilalți ani, nu au intrat toți pe ușă ca în anii trecuți.

2017 – cred

Au intrat prin laptopul de pe masa din sufragerie de data asta, dar la fel de gălăgios :)) Și toată atmosfera a fost acolo – cu luminițe extra și mai mulți brăduți și cu cel mai mare număr de invitați de până acum. Nu doar pentru că de anul trecut și până acum a apărut primul moștenitor în trupa de pre-Crăciun 😁 dar și pentru că așa de la distanță au stat cu noi la masă și cățelul Fram și pisicile Țăițel și Molotov. Iar fața de masă am pătat-o noi anul ăsta, suntem de bază și în formulă restrânsă 🙈

Cine de pre-Crăciun #5 – 2020

Despre meniul de la cină a povestit Mihai pe larg mai jos, iar rețetele sunt deja urcate pe site. Tortul cu ciocolată e de găsit aici, iar pulled pork-ul aici. Despre decorul mesei am lăsat la mine acasă 😊.

Mai las și niște behind the scenes, că și somnul de amiază e tradițional la cina de pre-Crăciun 🙈 Și a se observa care sunt prioritățile mele când nu am loc suficient în mâini pentru toate uneltele :)) 🍷

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
View this post on Instagram

A post shared by Mihai (@mihai.gateste)

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
15 decembrie 2020
Alte rețete:
Rețete care te hrănesc de mai multe ori (bune în porții duble)
Cina de pre-Crăciun #8. Prima cu copii și cu căței
De gătit într-o bucătărie mică. Meal plan și rețete pentru 1 lună la țară
Cum ne-am pregătit pentru viața cu un cățel – câteva resurse utile
Comentarii