Rețete pentru oameni care nu gătesc

Pornind de la schimbul nostru de locuri de pe Instagram, am zis să adun laolaltă rețetele testate de Mihai pe care le pot face și eu – eu având experiență 0 la gătit.

Deși mai observ că s-au lipit unele lucruri de mine, doar pentru că mă uit la ce face el și-l filmez de ceva timp. Am și pus o tigaie pe foc la un moment dat și, fără să-mi dau seama, am stropit niște apă pe ea, să verific dacă s-a încins. M-am dat un pas în spate să mă minunez că această informație era în mintea mea :))

Anyhow, gătesc foarte rar. În primul rând pentru că nu-mi prea place să gătesc, iar lui îi place mult. Îmi plac părți din proces, îmi place cum la final apare un lucru frumos făcut de mâna ta, însă îmi place să fac asta cam 15-20 de minute. Și nici lui Mihai nu-i place când gătesc eu, pentru că îi invadez spațiul 🙈 (cam fac debandadă, comparativ cu modul lui mult mai organizat de lucru).

Așa că selecția de rețete de mai jos e cam în categoria de gata-în-20-de-minute și nu-prea-ai-ce-să-greșești-doar-să-nu-pui-prea-multă-sare-eu-cam-pun.

PASTE

Arrabbiata și PUP sunt primele pe listă, ca sunt gata în 15 minute și tot ce trebuie să fac e să nu ard ceapa și usturoiul (challenge accepted). Și să respect timpii din rețetă. Și să nu pun prea multă sare (bine, pot să greșesc multe).

Ar mai fi de pus pe listă și pastele astea cu ruccola și pesto și cele cu avocado și somonla care nu am ce să ard (aragazul e implicat doar la fiert paste). Și pastele cu roșii și bacon se fac ușor, și cred că și pastele cu sardine,  dar și cele cu nuci și anșoa se potrivesc bine pe lista asta. Pentru pastele cu nuci și anșoa găsești 2 rețete pe site, varianta asta sau varianta asta.

PÂINE & co.

LIPIILE LUI JAMIE

Încep cu cea mai ușoară rețetă de lipii, cea de la Jamie, pe care am făcut-o și eu de câteva ori. Nu-mi ies niciodata așa fluffy și frumușele ca lui Mihai, dar ies bine. 

PUP DE CUPTOR

PUP de cuptor e foarte do-able, și și sărățelele astea cu mix. Și m-aș băga fără emoții și la cea mai rapidă rețetă de pâine – irish soda bread.

Era să uit să las specialitatea mea –  bruschettele cu roșii. Potrivite bine cu ciupercile trase la tigaie din aceeași rețetă.

PEȘTE, VEGETARIENE & co.

Încep cu chifteluțele din linte și burgerul de fasole pe care le-am pregătit de vreo 4-5 ori, sunt foarte potrivite pentru prânz. Și, direct din lista noastră de preferate vin și somonul cu harissa și creveții cu mămăligă. Și tocănița principesei, pe care am pregătit-o cu succes de câteva ori. Somonul cu harissa l-am testat săptămâna asta – foarte bun a ieșit, dar cred că am pus prea multă pastă de ardei iute.

DESERTURI

Ciocolata de casă e prima pe lista de deserturi și când vine vorba de rețete ușor de făcut. Aș mai pune și lavacake-ul pe listă, dar și tortul ăsta care-mi place mult, cu pere, migdale și fistic. E tot din categoria amesteci-în-robot-și-pui-la-cuptor. Și tortul cu mandarine, din aceeași categorie și el.

Însă cea mai bună rețetă pentru oamenii care nu gătesc e cea cu un singur ingredient: un om pasionat de gătit lângă tine 🙈

Mai povestim și aici 😊 Newsletter
5 februarie 2021
Alte rețete:
Cum și ce congelez
Prânzurile mele light
Tarta Împreună, de-adevăratelea
Trucuri care-mi fac viața mai ușoară în bucătărie
Comentarii